Γενικά

«Βασίλισσα» η Ρόζενμποργκ!

Το 24ο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει η Ρόζενμποργκ, που σφράγισε τον τίτλο πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Με πέντε «στροφές» να απομένουν για να κλείσει η «αυλαία» στη Νορβηγία, η Ρόζενμποργκ στέφθηκε πρωταθλήτρια, κατακτώντας τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Οι παίκτες του Κάαρε Ινγκέμπριγκτσεν, πανηγύρισε τον πρώτο εγχώριο τίτλο (ενώ βρίσκονται στα ημιτελικά του κυπέλλου), εξασφαλίζοντας διαφορά 18 βαθμών από την δεύτερη Μπράν(62 έναντι 44), με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Μόλντε, ήταν το έναυσμα για να ανοίξουν οι σαμπάνιες στο Τρόντχάιμ, για την προσθήκη ενός ακόμα τίτλου, στην τροπαιοθήκη του πλέον επιτυχημένου συλλόγου της χώρας.

Με το τρίποντο αυτό, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν τις δεκαεννιά νίκες σε εικοσιπέντε αγώνες, έχοντας υποστεί μόλις μία ήττα, ενώ έχουν βρει δίχτυα 57 φορές (έχοντας μέσο όρο πάνω από 2 τέρματα ανά παιχνίδι), με κορυφαίο παίκτη τον πρώτο σκόρερ Κρίστιαν Γκίτκιαερ, που έχει σημειώσει 18 γκολ, με τελευταίο αυτό του Σαββάτου κόντρα στη Μόλντε, το οποίο έδωσε το προβάδισμα με 1-2 στην ομάδα του στο 62’.

Ο τίτλος αυτός, 34ος στην ιστορία του καλμπ, είναι η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς των παικτών, κυρίως όμως του τεχνικού Ινγκέμπριγκτσεν που δούλεψε πολύ για να βελτιώσει την ομάδα, με τις επιδόσεις των πρωταθλητών να τον δικαιώνουν, εάν ρίξουμε μία ματιά στα νούμερα συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Δέκα λιγότερα γκολ παθητικό σε σχέση με το 2015 (17 αντί 27) και μία ήττα, όταν πέρσι αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο το κεφάλι τρεις φορές.

Τα παιδιά των Τρολ(όπως είναι το παρατσούκλι του συλλόγου), είναι και πάλι εδώ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x