Europa League

Βαθμός στο Βέλγιο για Μπράγκα - Το απόλυτο η Σαχτάρ

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η 2η θέση στον 8ο όμιλο, αφού η Γάνδη ήρθε ισόπαλη με την Μπράγκα 2-2, ενώ η Σαχτάρ έκανε το 5/5 με αντίπαλο την Κονιασπόρ με το ευρύ 4-0.

Ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος βρήκε την Μπράγκα να προηγείται δύο φορές με Στοϊλίκοβιτς (14’) και Χασάν (36’), όμως η Γάνδη είχε απάντησε με Κουλιμπαλί και Μιλίσεβιτς στο 32’ και στο 40’. Άνετη επικράτηση για την Σαχτάρ που επικράτησε 4-0 της Κόνιασπορ με αυτογκόλ του Μπαρντακτσί και τέρματα από τους Ντεντίνιο, Εντουάρντο και Μπερνάρ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου:

Γάνδη – Μπράγκα 2-2
(32΄ Κουλιμπαλί, 40’ Μιλίσεβιτς – 14’ Στοϊλίκοβιτς, 36’ Αχ. Χασάν)

Σαχτάρ – Κονιασπόρ 4-0
(11’ αυτ. Μπαρντακτσί, 36’ Ντεντίνιο, 66’ Εντουάρντο, 74’ Μπερνάρ)


Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:

Σαχτάρ 15
Μπράγκα 6
Γάνδη 5
Κονιασπόρ 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Μπράγκα – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Κονιασπόρ – Γάνδη

ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΑΓΚΑ


Η Μπράγκα άνοιξε το σκορ με τον Στοϊλίκοβιτς μετά από μια ασταθή επέμβαση του Τόελεν σε σουτ του Ρικάρντο Χόρτα με το 0-1 να ανοίγει έναν καταιγιστικό ρυθμό στο παιχνίδι, στο 14ο λεπτό. Σε μια φάση διαρκείας στη φάση των Πορτογάλων ο Κουλιμπαλί κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Ρενάτο Νέτο να του δίνει την μπάλα μετά από φάση διαρκείας. Πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά η Μπράγκα ανέκτησε το προβάδισμα με τον Τόελεν να κάνει άλλη μια ασθενή επέμβαση σε σουτ του Ουίλσον Εντουάρντο και τον Αχμέντ Χασάν από κοντά να κάνει το 1-2. Ο Μιλίσεβιτς στο 40’ ισοφαρίζει για την βελγική ομάδα με τον Ματέους να επεμβαίνει ασθενώς σε σουτ του Ρενάτο Νέτο και τον Μιλίσεβιτς από κοντά να κάνει το 2-2.

Στην επανάληψη η Μπράγκα χάνει την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με δοκάρι του Χόρτα, για να έρθει στη συνέχεια η υπεροχή της Γάνδης με ευκαιρίες από τον Κουλιμπαλί στο 68’ και τον Μιλίσεβιτς στο 82’, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική.

ΣΑΧΤΑΡ ΝTOΝΕΤΣΚ – ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ

Η Σαχτάρ έβαλε άμεσα τις βάσεις για το 5 στα 5 στον 8ο όμιλο, αφού μόλις στο 11’ από μία σέντρα του Μπερνάρ, ο Αμπντουλκερίμ Μπαρντακσί με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ για τους Ουκρανούς. Οι Ντεντίνιο στο 19’ και ο Μπόριατσουκ στο 31’ έχουν καλές στιγμές για να διπλασιάσουν τα τέρματα της Σαχτάρ, κάτι που θα κάνει τελικά ο Ντεντίνιο στο 36’ μετά από ωραίο στρώσιμο της μπάλας από τον Τάισον. Η Σαχτάρ δεν έσβησε τις μηχανές και με γκολ του Εντουάρντο Ντα Σίλβα στο 66’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 74’ μετά από υπέροχη ασίστ του Μπόριατσουκ ο Μπερνάρ έγινε κι αυτός σκόρερ για να φτάσει το σκορ στο 4-0.

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x