Champions League

Βαυαρότητες!

Κουμάντο στο σπίτι της κάνει ΜΟΝΟ αυτή! Η Μπάγερν έστειλε στα χασομέρια τη ματσάρα με τη Γιουβέντους στην παράταση και εκεί την καθάρισε (4-2), παίρνοντας με επική ανατροπή την πρόκριση για τους «8»!

Θεέ μου, τι ματσάρα ήταν αυτή!

Η Γιουβέντους προηγούταν 2-0 μέσα στο Μόναχο μέχρι το 73’ και με το 2-2 του πρώτου αγώνα, έπαιρνε εκείνη την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, με το… θηρίο να ξυπνά, όμως, στο τέλος.

Με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 73’ και του Μίλερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπάγερν έφερε το ματς στα ίσα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και στέλνοντάς την τρομερή «μάχη» του Allianz Arena στην παράταση!

Εκεί, με τέρματα των Αλκάνταρα (108’) και Κομάν (110’), οι Βαυαροί έκαναν την ολική -και επική- ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τους «8»!

Πογκμπά και Κουαδράδο έδωσαν το προβάδισμα στην εξαιρετική «Μεγάλη Κυρία», που θα μπορούσε να πετύχει ακόμη και τρίτο γκολ και να «καθαρίσει» τη νίκη-πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να γνωρίσει το… βάρβαρο, απέναντι στους αντιπάλους της, πρόσωπο της τρομερής ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το ματς


Ιδανικότερο ξεκίνημα για να δούμε ματσάρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει! Η Γιουβέντους, σε μία τραγική -για Μπάγερν- ασυνεννοησία στην άμυνα των Βαυαρών, όπου Αλάμπα και Νόιερ δεν κατάλαβαν… ούτε οι ίδιοι τι ήθελαν να κάνουν, άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’, με πλασέ, σε κενή εστία, του Πογκμπά, με τον Γάλλο να πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ της «Μεγάλης Κυρίας», φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις και να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους!

inner

Και ενώ περιμέναμε την Μπάγερν να… σφίξει τον κλοιό, η Γιουβέντους απέδειξε γιατί το να παίζεις σωστή άμυνα είναι υπόθεση… ιταλική! Με τρόπο που μπορεί -και πρέπει- να διδάσκεται σε σεμινάρια ποδοσφαίρου, η ομάδα του «μαέστρου» Μαξ Αλέγκρι δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στους Γερμανούς να την απειλήσουν και… όχι μόνο αυτό! Στο 28’, έπειτα από ένα απίστευτο… σλάλομ του Μοράτα, ο οποίος «σέρβιρε» την κατάλληλη στιγμή στον Κουαδράδο, ο Κολομβιανός νίκησε τον Νόιερ, γράφοντας το 2-0!

inner

inner

Θεία… δίκη, δε, καθώς πέντε λεπτά νωρίτερα, στο 23’, κακώς δεν μέτρησε γκολ του 23χρονου Μαδριλένου, που εκμεταλλεύτηκε νέο φγοβερό λάθος του Νόιερ και έστειλε την μπάλα στο… πλεκτό, αλλά ο επόπτης σήκωσε, λανθασμένα, το σημαιάκι του για οφσάιντ. Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν το 3-0, αλλά ο Κουδράδο δεν βρήκε -αυτήν τη φορά- στόχο, με τον Νόιερ να λέει «όχι» στην προσπάθειά του 27χρονου Λατινοαμερικανού, στέλνοντας την μπάλα ΚΑΙ στο οριζόντιο δοκάρι και το ημίχρονο να κλείνει με το σκορ στο 0-2, και την Μπάγερν να έχει όλο κι όλο ένα σουτ του Μίλερ, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπουφόν, στο 42’…

inner

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν απλά… Champions League! Ο Μοράτα συνέχισε να… χαζεύει την άμυνα της Μπάγερν, όπως έκανε μέσα σε ένα λεπτό δύο φορές, στο 56’ και στο 57’, δεν κατάφερε, όμως, να «καθαρίσει» τη νίκη-πρόκριση για τη Γιουβέντους, με τον Αλέγκρι να συνεχίζει το οσκαρικό κοουτσάρισα από τον πάγκο. Για να φτάσουμε, όμως, στο 73’, όπου… το θηρίο ξύπνησε! Ο Ντόουγκλας Κόστα έβγαλε σέντρα-διαβήτη στον Λεβαντόφσκι, στο δεύτερο δοκάρι και ο Πολωνός, με πανέμορφη κεφαλιά, μείωσε σε 2-1, για να «γείρει» το γήπεδο στη συνέχεια και να γνωρίσει ΚΑΙ η Γιουβέντους το… βάρβαρο πρόσωπο της τρομερής ομάδας του Γκουαρντιόλα, με τον Μίλερ να σκοράρει με δική του κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση!

inner

inner

inner

Εκεί, η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την ομάδα του Μονάχου να πετυχαίνει την ολική ανατροπή και με δύο γκολ μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά, στο 108’ και στο 110’, των Αλκάντρα και του Κομάν (άλλαξε ΟΛΟ το ματς με την είσοδό του στο 60’) αντίστοιχα, να επικρατεί, τελικά, 4-2 και να παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, η κλήρωση των οποίων, θυμίζουμε, θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.

inner

inner

inner

inner

inner

Τα γκολ του αγώνα




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (46’ Μπερνάτ), Ριμπερί (101’ Αλκάνταρα), Λεβαντόφσκι, Ντόουγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (60’ Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κεντίρα (68’ Στουράρο), Μοράτα (72’ Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Ερνάνες, Άλεξ Σάντρο, Μπαρτζάλι, Κουαδράδο (89’ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x