Αγγλία

Βενγκέρ: «Ελπίζω όταν θα φύγω, η Άρσεναλ να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ»

Το τελευταίο καιρό ασκείται έντονη κριτική προς το πρόσωπο του Αρσέν Βενγκέρ, με τον Αλσατό τεχνικό να δηλώνει δυσαρεστημένος που η ομάδα έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 2004.

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε ούτε φέτος να τερματίσει στην πρώτη θέση και ο Αρσέν Βενγκέρ εξέφρασε την επιθυμία του να είναι σε καλύτερη κατάσταση ο σύλλογος όταν θα φύγει.

Για ακόμη μία χρονιά οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν τη σεζόν με στόχο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, αλλά τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος η ομάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα και 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ.

Ο αγγλικός σύλλογος με τον Αλσατό τεχνικό στον πάγκο του έχει πανηγυρίσει τρεις φορές την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2004. Μιλώντας μία μέρα πριν τον αγώνα με τη Νόριτς, ο έμπειρος προπονητής γνωρίζοντας ότι και μαθηματικά πλέον η ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει στο πρωτάθλημα, ξάφνιασε με τα όσα είπε.

«Εύχομαι όταν θα φύγω από την Άρσεναλ η ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ και άλλους πολλούς τίτλους. Πάντα θα υποστηρίζω αυτόν τον σύλλογο γιατί θα ξέρω ότι υπήρξα μέλλος του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν φτιάξαμε το καινούργιο γήπεδο περάσαμε εφτά δύσκολα χρόνια από οικονομικής πλευράς. Ήμασταν υποχρεωμένοι αυτό το διάστημα να πουλήσουμε σημαντικούς ποδοσφαιριστές για να μπορέσουμε αυτή τη στιγμή να ορθοποδήσουμε οικονομικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί».

Στη συνέχεια, ο 66χρονος προπονητής εξέφρασε την απογοήτευσή του που η ομάδα έχει αρκετά χρόνια να τερματίσει στην πρώτη θέση της Premier League: «Πραγματικά είναι δυσάρεστο που έχουμε τόσα πολλά χρόνια να ανταγωνιστούμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Καταφέραμε να κατακτήσουμε δύο φορές το FA Cup και το Community Shield, πιστεύαμε ότι κάνουμε βήματα προόδου ώστε να κερδίσουμε και τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε καταφέρει. Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των άλλων, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι εμείς είμαστε πιο λυπημένοι από κάθε άλλον».

Επιμέλεια: Χρήστος Γκίνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x