Αγγλία

Βενγκέρ: «Πρόβλημα η Κίνα στο μέλλον για την Πρέμιερ»

Με αφορμή τη μεταγραφή του Όσκαρ από την Τσέλσι στην κινεζική Σανγκάη SIPG έναντι 60 εκατομμυρίων λιρών, μίλησε ο προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ για το μέλλον της Πρέμιερ Λιγκ.

«Είναι μια έκπληξη, μια αλλοίωση. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής, θέλεις να συνδυάζεις την ποιότητα των διοργανώσεων με την αντίστοιχη των μισθών σου. Μπορεί για μένα να αποτελέι έκπληξη, αλλά όταν ήμουν στην Ιαπωνία, είχαν πολλούς Βραζιλιάνους παίκτες, όπως οι Λεονάρντο, Ζορζίνιο, Ντούνγκα. Το πρωτάθλημά τους ήταν πολύ οργανωμένο. Αυτή τη στιγμή ο Όσκαρ φεύγει, επειδή δεν παίζει και η Κίνα του δίνει την ευκαιρία αυτή. Επενδύουν πολλά χρήματα και δημιουργούν μια μεγάλη δύναμη. Μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στο μέλλον για την Πρέμιερ Λιγκ», ανέφερε σχετικά ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος τοποθετήθηκε και αναφορικά με την αρνητική κριτική που είχε δεχθεί ο ποδοσφαιριστής του, Μεζούτ Εζίλ, ύστερα από την ήττα (2-1) απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι λέγοντας:

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν άκουσα όλες τις κριτικές. Το να αναλύει ο κόσμος και να έχει μία άποψη είναι φυσιολογικό, οφείλουμε να το δεχθούμε, όπως και κάθε μεγάλος παίκτης οφείλει. Εγώ δεν έδωσα ελευθερία στο παιχνίδι του Εζίλ. Όταν η ομάδα δεν έχει την κατοχή της μπάλας, πρέπει να κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του και συνήθως το κάνει καλά. Ο Μεζούτ είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ πιο σκληρά από όσο νομίζει πολύς κόσμος. Η γλώσσα του... σώματός του στρέφεται εναντίον του κάποιες φορές».

Ο 67χρονος κόουτς δεν παρέλειψε να κανει και μία νύξη... λιτότητας που αναμένεται να ακολουθήσει ο σύλλογος κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, καθώς σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν θα ενισχύσει το σύνολό του τον προσεχή Ιανουάριο, εκείνος απάντησε:

«Έχουμε πληθώρα επιλογών επιθετικά, ενώ και αμυντικά δεν χρειαζόμαστε κάτι προς στιγμήν».

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x