Αγγλία

Βενγκέρ: «Σε 10-15 χρόνια δεν θα βρίσκεται κάποιος ειδικός του ποδοσφαίρου στις ομάδες»

Μιλώντας στην FWA (Football Writers Association) ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε μια πρόβλεψη για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Ενδιαφέρουσες απόψεις για την πορεία που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια το ποδόσφαιρο έχει ο Αρσέν Βενγκέρ. Μέσα από τις δηλώσεις του θα καταλάβει κανείς μεταξύ άλλων ότι το στοιχείο που θα επηρεάσει και αυτόν τον τομέα, όπως ήδη έχει πάρα πολλούς άλλους, είναι η επιστήμη.

Πρώτο στοιχείο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η πεποίθηση του Βενγκέρ ότι αργά η γρήγορα θα υπάρξει γυναίκα προπονήτρια στο αγγλικό πρωτάθλημα:

«Προσωπικά πιστεύω ότι θα συμβεί σύντομα κάτι τέτοιο, όπως έχει ήδη γίνει στη Γαλλία» δήλωσε βασιζόμενος στο παράδειγμα της Κορίν Ντιάκρ, η οποία προπονεί στη δεύτερη κατηγορία αντρών της Γαλλίας την Κλερμόν.

Επιπλέον έκπληξη αποτελεί η μεγάλη βεβαιότητα του τεχνικού των «κανονιέρηδων» ότι η επιστήμη θα καταλάβει σιγά σιγά τους συλλόγους:

«Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι σε 10-15 χρόνια δεν θα είναι απαραίτητο να βρίσκεται ένας ειδικός του ποδοσφαίρου στον πάγκο μιας ομάδα. Θα βλέπεις τόσους επιστήμονες γύρω από την ομάδα που θα την προετοιμάζουν για να παίξει το Σάββατο και θα είναι περισσότερο ειδικοί στην διαχείριση παρά στο ποδόσφαιρο, γιατί οι ποδοσφαιρικές αποφάσεις θα εκτελούνται κατόπιν τεχνολογικής ανάλυσης».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ιδιότητες που θέλει να έχει αυτός που θα αντικαταστήσει τον ίδιο στην Άρσεναλ:

«Σε κάποια φάση ήρθαν οι παίκτες και μου είπαν «Τι συμβαίνει αφεντικό;». Δημιούργησα άθελα μου αβεβαιότητα στα αποδυτήρια και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό. Όταν έρθει η στιγμή να αποχωρήσω, θα ήθελα να έρθει κάποιος που θα πάει τον σύλλογο στο επόμενο επίπεδο. Απλά θέλω να είμαι βέβαιος ότι ο επόμενος θα βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που θα του επιτρέψει να δουλέψει καλά».

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x