Ελλάδα

Βία, στημένα και… Παγκρήτιο στο τραπέζι της συνάντησης Αυγενάκη-UEFA

Λάκοβιτς και Φούσεκ συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν αποκαλύφθηκε πως υπάρχει μπλοκαρισμένο κονδύλι της UEFA για το Παγκρήτιο ώστε να παίξει η Εθνική!

Η πρώτη θεσμική συνάντηση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με αντιπροσωπεία της UEFA, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στην ΓΓΑ και είχε διάρκεια περίπου μία ώρα.

Ειδικότερα, στο γραφείο του πολιτικού προϊσταμένου του αθλητισμού βρέθηκαν ο διευθυντής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, ο δικηγόρος Άντζελο Ρηγόπουλος, ο γραμματέας της Επιτροπής Παρακολούθησης, Μάριος Γεωργίου και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ.

Τα θέματα συζήτησης αφορούσαν νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για τα θέματα της γηπεδικής βίας, των στημένων αγώνων, ενώ θίχτηκε και το ζήτημα του εκλογικού συστήματος.

Όπως ειπώθηκε απ’ όλες τις πλευρές, για την διαιτησία δεν έγινε η παραμικρή κουβέντα, ούτε για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της ΕΡΤ.

Μέσα από την συζήτηση, ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι η UEFA είχε διαθέσιμα και εγκεκριμένα χρήματα προκειμένου αυτά να διατεθούν για το σκέπαστρο του Παγκρητίου Σταδίου και η Εθνική ομάδα να αγωνιστεί εκεί με την Ιταλία και την Αρμενία.

Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί απολύτως, η ΕΠΟ δεν έκανε χρήση του κονδυλίου, το σκέπαστρο δεν επισκευάστηκε (ως τώρα) κι έτσι η Εθνική έπαιξε τα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια της στο ΟΑΚΑ.

Το γεγονός ότι το κονδύλι της UEFA αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο έργο και δεν μπορούσε να διατεθεί για άλλη χρήση, είχε ως αποτέλεσμα τα χρήματα να μπλοκαριστούν. Αυτά, ωστόσο, υπάρχουν και το θέμα πλέον είναι πότε θα χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί το σκέπαστρο του Παγκρητίου και η Εθνική να μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Κατά τ’ άλλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης μετέφερε στους ξένους αξιωματούχους ότι η πολιτεία σέβεται απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί, ώστε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επιστρέψουν οι οικογένειες στο γήπεδο. Ο στόχος είναι κοινός και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Ο Ζόραν Λάκοβιτς από την πλευρά του, σημείωσε: «Δώσαμε συγχαρητήρια στον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και μεταφέραμε και τα συγχαρητήρια του προέδρου της UEFA. Συζητήσαμε πολλά θέματα και θα έχουμε μια κοινή συνεργασία για να κάνουμε τα μελλοντικά βήματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x