Euro 2016

Βιεϊρίνια: «Ο Φερνάντο Σάντος θέλει απλώς να νικά»

Εγκώμια για τον Φερνάντο Σάντος από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη του.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στην εφημερίδα, Metrosport για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2016 και την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας.

«Όλοι γνωρίζουμε την αξία του Φερνάντο Σάντος. Την καλή δουλειά που έκανε στον ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι θα την κάνει και στην εθνική. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να μη δεχθείς γκολ. Δεν πιστεύω ότι δε θέλει να κερδίζει με περισσότερα γκολ. Απλά θέλει να κερδίζει», τόνισε ο πρώην άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» ο οποίος υπογράμμισε ότι η Πορτογαλία βασίζεται στο σύνολο και όχι στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βιεϊρίνια στη Metrosport:

-Αντελίνο, μέχρι πού φτάνουν οι φιλοδοξίες σας για το Euro της Πορτογαλίας;

«Θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε καλή ομάδα. Βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε από τους ομίλους. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Κι αυτό φάνηκε και τη φάση των προκριματικών. Είμαστε σίγουρα φαβορί στον όμιλο, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί. Θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε καλή ομάδα. Βασικός μας στόχος είναι να περάσουμε από τους ομίλους».

-Να περιμένουμε ότι στην εθνική δε θα παίξεις δεξί μπακ χαφ όπως στη Βόλφσμπουργκ τα δύο τελευταία χρόνια;

«Στη λίστα είμαι δηλωμένος ως δεξί μπακ-χαφ και έτσι έπαιξα και στο τελευταίο ματς με τον Ρενάτο Σάντσες. Νιώθω καλά και είμαι έτοιμος να βοηθήσω τη χώρα μου, σε όποια θέση και αν παίξω».

«Πολύ καλός χαρακτήρας ο Ρονάλντο»

-Πιστεύεις ότι η Πορτογαλία θα είναι η ομάδα του ενός παίκτη; Δηλαδή του Κριστιάνο Ρονάλντο ή θα στηριχτεί στο σύνολο, όπως μας έχουν συνηθίσει οι ομάδες του Σάντος;

«Ο Κριστιάνο βοήθησε πάρα πολύ την εθνική στα προκριματικά και στους τελευταίους αγώνες. Ξέρουμε όμως ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Δεν πιστεύω ότι είναι η ομάδα του ενός παίκτη, είμαστε καλό σύνολο και αυτό θα το δείξουμε».

-Έχουν γραφτεί αρκετά για τον χαρακτήρα του Κριστιάνο. Τελικά τι ισχύει;

«Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, δεν υπάρχει κανένα παράπονο για αυτόν, παρά τα όσα έχουν γραφτεί. Δεν έχουν καμία σχέση όλα αυτά, δεν ισχύουν αυτά που γράφονται».

-Υπάρχει η εντύπωση ότι αυτή η εθνική Πορτογαλίας στηρίζεται στην εμπειρία κάποιων παικτών και στο ταλέντο κάποιων άλλων. Τι υπερισχύει;

«Ναι, πράγματι, η ομάδα είναι… μισό-μισό. Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία, αλλά και αρκετοί νεαροί με ταλέντο. Ο Ρενάτο Σάντσες είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Πάμε και με έμπειρους και με νέο αίμα στη Γαλλία και αυτό είναι θετικό».

«Την δουλειά που έκανε στον ΠΑΟΚ, τη συνεχίζει στην εθνική»

-Να περιμένουμε να δούμε στην εθνική τη φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος, τη νίκη έστω και με… 1-0;

«Όλοι γνωρίζουμε την αξία του Φερνάντο Σάντος. Την καλή δουλειά που έκανε στον ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι θα την κάνει και στην εθνική. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να μη δεχθείς γκολ. Δεν πιστεύω ότι δε θέλει να κερδίζει με περισσότερα γκολ. Απλά θέλει να κερδίζει».

-Είναι η δεύτερη συμμετοχή σου σε ένα μεγάλο τουρνουά μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας…

«Και μακάρι να μην είναι και η τελευταία. Θα δώσω τα πάντα. Η εθνική είναι σημαντική και είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτήν και για αυτό που θα ζήσω».

«Δεν υπήρχε ισορροπία με τους προπονητές στην εθνική Ελλάδας»

-Για την εθνική Ελλάδας τι πιστεύεις ότι έφταιξε και δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά της Γαλλίας;

«Δεν υπήρχε ισορροπία με τις συνεχείς αλλαγές των προπονητών. Εχει πολύ καλούς παίκτες και όταν αποκτήσει τη σταθερότητα, τότε πιστεύω ότι θα γυρίσει στις επιτυχίες».

-Αισθάνεσαι ότι η τύχη κάτι μπορεί να χρωστάει στην Πορτογαλία; Θα ζήλευες ίσως την τύχη που είχε η Ελλάδα το 2004;

«Τότε η εθνική Ελλάδας είχε και τους Θεούς μαζί της. Ελπίζω αυτή τη φορά να τους έχουμε εμείς! Να είμαστε λίγο τυχεροί. Είναι όνειρο να σηκώσουμε το τρόπαιο.

-Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και ποιες πιστεύεις ακολουθούν;

«Η Γερμανία είναι το πρώτο φαβορί και ακολουθεί η Γαλλία που παίζει στην έδρα της. Μετά πιστεύω ότι είναι η Ισπανία, το Βέλγιο που έχει πολύ καλούς παίκτες και η Αγγλία».

-Ποιοι παίκτες πιστεύεις ότι μπορούν να ξεχωρίσουν σε αυτό το Euro;

«Από παίκτες πιστεύω ότι στη Γερμανία μπορεί να πετύχει πολλά ο Σανέ της Σάλκε. Εχει πολύ ταλέντο. Από τη Γαλλία είναι ο Πογκμπά, από το Βέλγιο ο Ντε Μπρόινε, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και τον ξέρω καλά. Από Αγγλία ο Βάρντι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x