Stoiximan Super League

Βλέπει Τσιγκρίνσκι και Τζαλμά η ΑΕΚ

Τον άλλοτε στόπερ της Μπαρτσελόνα, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, εξετάζει η ΑΕΚ, ενώ αρέσει και ο Πορτογάλος εξτρέμ Τζαλμά.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο… μόνιμος διάδοχος του Γκουστάβο Πογέτ, η πρόθεση για απόκτηση ενός στόπερ κλάσης, που θα ηγηθεί της άμυνας της ΑΕΚ, είναι ειλημμένη. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», στο τραπέζι έπεσε το όνομα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχοντας κάνει ήδη κάποιες επαφές.

Ο 29χρονος Ουκρανός μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τη Ντνίπρο, ενώ έχει πλούσιο βιογραφικό, με κορυφαία στιγμή τη μετακίνησή του από τη Σαχτάρ στην Μπαρτσελόνα το 2009 έναντι 25 εκατ. ευρώ. Ο 29 φορές διεθνής άσος δεν στέριωσε στη Βαρκελώνη μετρώντας 14 συμμετοχές, προτού πωληθεί πίσω στην ομάδα του Ντόνετσκ για 15 εκατ. ευρώ. Φέτος μετρά 17 συμμετοχές και 1 γκολ με τη Ντνίπρο. Με τη Σαχτάρ μετρά πέντε νταμπλ αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2009, χρονιά στην οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την Μπαρτσελόνα (με την οποία πανηγύρισε και το πρωτάθλημα το 2010).

Μια ακόμη δεδομένη ανάγκη για το ρόστερ της ΑΕΚ είναι αυτή στη θέση του εξτρέμ και στη λίστα των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται ο Τζαλμά, που επίσης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Πρόκειται για τον 28χρονο Πορτογάλο, που αγωνίζεται στην τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί μετρώντας φέτος 8 γκολ και 6 ασίστ σε 23 συμμετοχές. Ο καταγωγής από την Ανγκόλα άσος άρχισε την καριέρα του από τη Μαρίτιμο, το 2011 μετακόμισε στην Πόρτο από την οποία πήγε δανεικός σε Κασίμπασα και Κόνιασπορ, μέχρι να τον αγοράσει η Γκεντσλερμπιρλιγκί.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x