Ελλάδα

Βόμβα Λευκαρίτη στο sportfm.gr: «Επ’ αόριστον αποκλεισμός της Ελλάδας από τη FIFA»!

Για «επ’ αόριστον αποκλεισμό» της Ελλάδας -αν αποφασίσει, τελικά, να την τιμωρήσει η FIFA- τουλάχιστον μέχρι να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με τις διεθνείς επιταγές, έκανε λόγο ο Μάριος Λευκαρίτης!

Βόμβες του αντιπροέδρου της UEFA, Μάριου Λευκαρίτη, στο sportfm.gr!

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως σε περίπτωση που, τελικά, η FIFA αποφασίσει την τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή θα είναι ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του, μέσω της αναστολής συμμετοχής της ΕΠΟ, σε διεθνές επίπεδο!

Όχι, δηλαδή, μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, αλλά δια βίου, έως ότου η κυβέρνηση συμμορφωθεί με τις επιταγές της FIFA για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

«Τίθεται, ξεκάθαρα, θέμα παρέμβασης της Πολιτείας στα του ποδοσφαίρου. Και είμαι απολύτως βέβαιος πως αν αποφασίσει η FIFA να επιβάλλει τιμωρία, αυτή θα είναι ο επ’ αόριστον διεθνής αποκλεισμός της Ελλάδας, μέχρι η Πολιτεία να αποφασίσει να κάνει σωστή διαχείριση του θέματος! Γιατί δεν μου αρέσει να λέω τη λέξη ''συμμόρφωση'' για μία κυβέρνηση», είπε αρχικά ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, κ. Λευκαρίτης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση η FIFA να τιμωρήσει μέσα σε κάποια συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια τη χώρα μας (για παράδειγμα, με μονοετή αποκλεισμό, ή με περισσότερα χρόνια), απάντησε, δε, ξεκάθαρα: «Αποκλείεται. Είμαι απολύτως βέβαιος για τις επιπτώσεις. Μιλάμε για επ’ αόριστον αποκλεισμό! Όχι για δύο, τρία ή πέντε χρόνια. Δεν είναι το ίδιο με τον αποκλεισμό μιας ομάδας ή ενός παίκτη, που είναι τελεσίδικες αποφάσεις. Το πιο πιθανό, σας είπα, είναι η επ’ αόριστον τιμωρία, αλλά μέχρι και όποτε η εκάστοτε κυβέρνηση αλλάξει πολιτική. Αναστέλλεται, δηλαδή, η συμμετοχή της ομοσπονδίας σε διεθνές επίπεδο».

Τέλος, o Κύπριος παράγοντας δήλωσε: «Είναι ό,τι χειρότερο για τη FIFA να παρεμβαίνει το κράτος στα του ποδοσφαίρου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός στις κυβερνήσεις. Κάθε άλλο. Απλά, κάθε ομοσπονδία ποδοσφαίρου πρέπει να διοικείται μόνο από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Έτσι πρέπει να διοικείται το ποδόσφαιρο».

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x