Stoiximan Super League

«Βόμβες» Βασσάρα για τους πίνακες διαιτησίας

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη του ΣΚΑΪ» ο Κ. Βασσάρας στην κατάθεσή του στον ανακριτή ρίχνει ευθύνες σε συνεργάτες του για τους πίνακες διαιτησίας 2012-13, αλλά στη συνέχεια κάνει λόγο για «ανθρώπινα λάθη».

Την κατάθεση του Κύρου Βασσάρα στον ανακριτή αποκάλυψε σήμερα η «Δίκη στο ΣΚΑΪ». Σχετικά με τους πίνακες διαιτησίας 2012-13, αδειάζει τους συνεργάτες του, αλλά στη συνέχεια υποστηρίζει ότι πρόκειται για «ανθρώπινα λάθη». Ωστόσο, ο εισαγγελέας, Δασκαλόπουλος έχει άλλη άποψη και στο πόρισμά του.

Αναλυτικά η ερώτηση που έγινε στον Κύρο Βασάρα κατά την προκαταρκτική εξέταση:

«...έγινε προς τον μάρτυρα η ερώτηση αν κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ακολουθήθηκε η θεσμικά κανονική και προβλεπόμενη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων: "Όχι δεν τηρήθηκε ο ίδιος τρόπος διαδικασίας. Παρά το γεγονός ότι ζητούσα επανειλημμένως, τόσο εγγράφως όσο και προφορικά, από τα άλλα δύο μέλη της ΚΕΔ, κ. Μπριάκο και κ. Δούρο, να κάνουμε μία προεργασία, πριν από την τελική συνάντηση, παρουσία των υπολοίπων μελών - μη διαιτητών, η προεργασία αυτή δεν έγινε ποτέ. Αντ΄ αυτών, μετά από δύο αναβολές αποφασίσθηκε τελικώς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών μελών της ΚΕΔ. Στη συνάντηση αυτή, ζήτησα να ακολουθηθεί ο τρόπος που τηρήθηκε και την περσινή σεζόν, βλέποντας ξεχωριστά κάθε κατηγορία. Η απάντηση που έλαβα από τα ως άνω μέλη της ΚΕΔ ήταν αυτολεξεί «αυτά είναι και δεν αλλάζει τίποτα», παρουσιάζοντάς μου εκτυπωμένους ανα κατηγορία, έτοιμους προς ανάρτηση πίνακες. Για το λόγο αυτό απέστειλα τη σχετική επιστολή μου προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ όπου και ανέφερα αναλυτικά τις συγκεκριμένες διαφωνίες μου και την αλαζονική στάση των δύο μελών.

Κατά τη σεζόν 2011-12 μου είχαν ανατεθεί τα καθήκοντα του ορισμού των διαιτητών της Α Εθνικής τα οποία και άσκησα μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε παύθηκα από αυτό, χωρίς να μου δοθεί κάποια εξήγηση από τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Σαρρή. Ως προς τους πίνακες της σεζόν 2012-2013 δεν υπήρξε καμία διάθεση προεργασίας και συζήτησης από τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ για την κατάρτιση των πινάκων διαιτητών...

Όσον αφορά τα άλλα δύο μέλη της ΚΕΔ, τους κ. Μπριάκο και Δούρο, θεωρώ ότι έχουν κάνει πολλά λάθη στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν σε θέσεις παραγόντων διαιτησίας και με ιδιαίτερη αλαζονική στάση να προσπαθούν χωρίς διάλογο να εφαρμόζουν απόψεις οι οποίες είναι αντίθετες με τη δική μου και μιλώ για το διάστημα από τη στιγμή που είμαστε στην Επιτροπή Διαιτησία. Ιδιαιτέρως ο κ. Μπριάκος είχε πάρει μια αλαζονική τάση και εμφανιζόταν ως ο απόλυτος άρχοντας στην ΚΕΔ και δεν γνωρίζω αν πολλές από τις αποφάσεις του ή κινήσεις του γινόντουσαν εν γνώσει του εκάστοτε προέδρου της ΚΕΔ ή της ΕΠΟ".

Ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος στο πόρισμά του αναφέρει για την κατάθεση του Βασσάρα:

"Ο μάρτυρας εξέφρασε στο τέλος της κατάθεσής του επιεική θέση για τους πρώην συνεργάτες του στην ΚΕΔ και ήδη κατηγορούμενους Σαρρή-Μπριάκο-Δούρο. Αξιολογώντας πως όλα τα παραπάνω ήταν «λάθη» και πως δεν ενήργησαν δολίως. Αυτή όμως η κρίση του μάρτυρα, ανθρώπινη και επιεικής δεν συνάδει με τα γεγονότα και τονίζει: «φανερώνει υφιστάμενες επαρκείς ενδείξεις δόλιας συμπεριφοράς τους, αφού παρά την ανωτέρω γνώση και εμπειρία τους, ενήργησαν παράνομα σχετικά με όσα αναλυτικά εκτέθηκαν παραπάνω".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x