Γερμανία

Η Bundesliga εξασφάλισε πέμπτο εισιτήριο για το Champions League - Το ενδεχόμενο να βγάλει έξι ομάδες τη νέα σεζόν!

Πέντε ομάδες, το λιγότερο, θα βγάλει η Bundesliga στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Πολλά οφέλη είχε για την Ντόρτμουντ η νίκη της με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού εκτός του πρώτου βήματος που έκανε για τον τελικό, εξασφάλισε το εισιτήριό της για τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Και αυτό διότι, όπως είχε γίνει γνωστό από την αρχή της χρονιάς, δύο πρωταθλήματα θα πάρουν μια επιπλέον θέση μέσω των European Performance Spots στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τον καλύτερο μέσο όρο απόδοσης στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αρχικά, η Serie A έχει κλειδώσει τη θέση της από τον περασμένο μήνα, ενώ η επικράτηση των Βεστφαλών έβαλε τη Γερμανία σε θέση που δεν μπορεί να απειληθεί από την Αγγλία και τη Γαλλία. Έτσι, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς που είναι στην 5η θέση με 57 βαθμούς θα είναι αυτή που θα επωφεληθεί, καθώς η 6η, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, είναι 12 πόντους πίσω με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Παράλληλα, υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο το γερμανικό ποδόσφαιρο να βγάλει έξι ομάδες στο Champions League και αυτό θα συμβεί αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει τη φετινή διοργάνωση και πάρει από εκεί το εισιτήριο, παραχωρώντας έτσι τη θέση της στους «αετούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x