Γερμανία

To sport-fm.gr στο άντρο της Ντόρτμουντ (pics/video)

Μάγος μπορεί να μην είναι, όμως έχει κι αυτός τον τρόπο του να κάνει μαγικά. Το sport-fm.gr επισκέφθηκε τις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ντόρτμουντ και σας αποκαλύπτει τα μυστικά του Γιούργκεν Κλοπ.

Το 2008 όταν η διοίκηση του παρέδωσε τα κλειδιά του συλλόγου ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν αποφασισμένος να κάνει αλλαγές... ριζικές, οι οποίες στην πορεία των χρόνων έφτασαν τη Ντόρτμουντ στην «ελίτ» των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το sport-fm.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ και «ξετρύπωσε» τα μυστικά του Γερμανού.



Echte Liebe

«Πραγματική αγάπη», το «μότο» της ομάδας, που τηρείται στον μέγιστο βαθμό σε όλα τα επίπεδα. Συνεπώς και στις... πριβέ καταστάσεις, όπως είναι μια προπόνηση. Ο Κλοπ έχει «ανοίξει» τις πόρτες του BVB Trainingzentrum στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται δίπλα στους παίκτες σε αρκετές προπονήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

inner

inner

inner


Κουβέντα με τον καθένα ξεχωριστά!

Οι ανοιχτές προπονήσεις ίσως είναι και ο λόγος που ο κόσμος έχει δεθεί τόσο πολύ συναισθηματικά με τον κάθε παίκτη που φοράει το σήμα της ομάδας στο στήθος του. Μετά το τέλος των προγραμμάτων, τα οποία παρακολουθεί ο κόσμος, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας (από τους παίκτες, τον προπονητή μέχρι και τους αφανείς ήρωες... όπως είναι το ιατρικό τιμ) γίνονται ένα με το πλήθος και μοιράζουν αυτόγραφα, βγάζουν φωτογραφίες και κάνουν «πηγαδάκια».

inner

inner


Στην εικόνα αυτή ξεχωρίζει ο 46χρονος, Κλοπ, που ξεκινάει πρώτος τις «χαιρετούρες» και τις τελειώνει... τελευταίος. Μπορεί να είναι ένας προπονητής σταρ, όμως αυτό δεν τον κάνει μη προσιτό στον κόσμο. Στην προπόνηση της περασμένης εβδομάδας, που βρέθηκε το sport-fm.gr, ο «πρωτομάστορας» της Ντόρτμουντ μίλαγε με οπαδούς της ομάδας για περίπου μία ώρα μετά το τέλος της προπόνησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως «χωμένοι» ανάμεσα στον κόσμο ήταν πολλοί γονείς με παιδιά στην αγκαλιά ή στα καροτσάκια αλλά και ζευγάρια ηλικιωμένων.

inner

inner


Μια... γροθιά

Από την προπόνηση που παρακολουθήσαμε, μπορεί να μην βγάλαμε πολλά συμπεράσματα για τον τρόπο που δουλεύουν οι παίκτες της Ντόρτμουντ στο κομμάτι της τακτικής, όμως το οικογενειακό κλίμα... έβγαζε μάτι. Όλες οι ασκήσεις είχαν ομαδικό χαρακτήρα και ο κόσμος, που βρισκόταν γύρω από το γήπεδο το διασκέδαζε κι αυτός μαζί με τους Ρόις, Λεβαντόφσκι, Μχιταριάν, Παπασταθόπουλο και τους άλλους παίκτες.

inner

inner


Το μαγικό φίλτρο

«Footbonaut» και «Life Kinetik» αποτελούν το μαγικό φίλτρο στο «χωριό» της Ντόρτμουντ, το οποίο σαν άλλος Δριύδης έχει «μαγειρέψει» ο Κλοπ και οι παίκτες του κάνουν τη διαφορά.

Το πρώτο είναι περισσότερο γνωστό ως «κλουβί». Ο κάθε παίκτης περνάει μάξιμουμ 10 λεπτά σε έναν χώρο 14 τετραγωνικών μέτρων με αντίπαλο τη μπάλα. Αρκετές μπάλες εκτοξεύονται με μεγάλη δύναμη στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος καλείται πρώτα να κοντρολάρει και εν συνεχεία να σημαδέψει σωστά στον στόχο που του υποδεικνύεται με ένα πράσινο φως.

inner


Το δεύτερο αποτελεί σε μεγάλο βαθμό έναν από τους παράγοντες που συντελούν στη φρεσκάδα και στη σωματική αντοχή του συνόλου του Γερμανού, παρά τα πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των σεζόν. Το «Life Kinetik», το οποίο καθιέρωσε πρώτος ο Κλοπ και πλέον το δουλεύουν πολλές ομάδες, είναι μια σειρά από ασκήσεων για τις οποίες ο παίκτες καλείται να χρησιμοποιεί συγχρόνως τόσο τα πόδια του όσο και τα χέρια του και το κεφάλι. Εκτός από την πρόοδο σε φυσική κατάσταση η μέθοδος αυτή φέρει αποτελέσματα στη συγκέντρωση αλλά και στην αρμονία των κινήσεων του κάθε ποδοσφαιριστή.

inner


Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x