Γερμανία

Αυτός είναι ο αντι-Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Ο Τόμας Τούχελ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Ντόρτμουντ. Οι ομοιότητες με τον προπονητή που αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την Μπορούσια.

Η εποχή Γιούργκεν Κλοπ φτάνει στο τέλος της για τη Ντόρτμουντ, αλλά η διοίκηση της ομάδας φαίνεται πως έχει έτοιμη τη διάδοχη κατάσταση. Σύμφωνα με την Bild, ο Τόμας Τούχελ είναι ο εκλεκτός της Μπορούσια για να πάρει τη σκυτάλη στο τέλος της σεζόν. Μάλιστα γίνεται λόγος για δεδομένη συμφωνία για τετραετές συμβόλαιο.

Ο Τούχελ έχει πολλά κοινά με τον Γιούργκεν Κλοπ. Είναι νέος σε ηλικία (41 ετών), πολύ εργατικός και φιλόδοξος, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική καριέρα πίσω του, αλλά με λαμπρό προπονητικό μέλλον. Παράλληλα ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά διαδέχτηκε τον Κλοπ στη Μάιντς. Ο τελευταίος έφτιαξε το όνομά του στην ίδια ομάδα, όπου εργάστηκε από το 2001 μέχρι το 2008, όταν και παραιτήθηκε για να αναλάβει την Μπορούσια. Ομοίως τώρα και ο Τούχελ, μετά από πέντε χρόνια στη Μάιντς με απολογισμό 72 νίκες, 46 ισοπαλίες και 64 ήττες, κι έπειτα από ένα χρόνο «αγρανάπαυσης», είναι έτοιμος να δουλέψει στη Ντόρτμουντ.

Ο Τούχελ φέρεται να έχει ήδη κάνει τα πρώτα του πλάνα για τη Ντόρτμουντ της επόμενης περιόδου. Έχει ζητήσει την παραμονή των αστέρων της ομάδας, αν και αντιλαμβάνεται πως είναι δύσκολο αυτό από τη στιγμή που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο για τη Ντόρτμουντ να παίξει στο επόμενο Champions League ή έστω στο Europa League. Παράλληλα λέγεται πως έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Σάμι Κεντίρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x