Γερμανία

«Ξεγλίστρησε» η Ντόρτμουντ!

Γλιστρούν οι Βαυαροί, προχωρούν οι Βεστφαλοί! Η Ντόρτμουντ επωφελήθηκε από τις... πτώσεις των παικτών της Μπάγερν στα πέναλτι (0/4!) και με 3-1 (1-1 κ.α., παράταση) πάει για το Κύπελλο στο Βερολίνο.

Ένα επικό ματς που θα θυμούνται για χρόνια όσοι το παρακολούθησαν, ανέδειξε νικήτρια στα πέναλτι την Ντόρτμουντ που για 3η φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα είναι στον τελικό.

Οι Βαυαροί έπαιζαν σαν τη γάτα με το ποντίκι για 70 λεπτά την Ντόρτμουντ, είχαν δοκάρι στο 55’ με τον Λεβαντόφσκι, προηγούνταν 1-0 (29’ Λεβαντόφσκι) και η πρόκριση έμοιαζε βέβαιη. Τα πάντα άλλαξαν, όταν ο Γκουαρντιόλα, αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ρόμπεν αντί του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο Κλοπ έριξε τον Μικχταριάν στο ματς και αυτό γύρισε τούμπα.

Ο Αρμένιος άλλαξε τη ροή του ματς για 20 λεπτά, η Ντόρτμουντ ισοφάρισε (75’ Ομπαμεγιάνγκ) και παραλίγο να πάρει και το ματς στα 90’ (1-1).

Στην παράταση η Μπάγερν πίεσε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σβαϊνστάιγκερ, αλλά δεν σκόραρε, παρότι από το 108’ η Ντόρτμουντ έπαιζε με 10 (λόγω αποβολής του Καμπλ). Το ματς πήγε στα πέναλτι, η Μπάγερν αστόχησε και στα τέσσερα(!), με τους Λαμ κι Αλόνσο να γλιστράνε και κάπως έτσι η Ντόρτμουντ την πέταξε εκτός τελικού και της στέρησε την ευκαιρία να το κατακτήσει για 3η σερί φορά.

Το ματς

Οι δύο αντίπαλοι, άρχισαν το παιχνίδι επιφυλακτικά, ωστόσο η Μπάγερν μετά το 15ο λεπτό άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές και να προσπαθεί να πιέσει την εστία της ομάδας του Κλοπ. Η πρώτη φάση ήρθε περίπου με την συμπλήρωση 13 λεπτών, με την κεφαλιά του Μίλερ να καταλήγει λίγο έξω μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο. Κερδίζοντας συνεχώς μέτρα και αρκετά κόρνερ, η Μπάγερν σε μια στιγμή που τίποτε δεν προδίκαζε γκολ, αποκοίμισε την αντίπαλο της και χτύπησε με μια μακρινή μπαλιά του Μπενάτια, που βρήκε τον Λεβαντόφσκι να έχει στρέμματα μπροστά του. Ο Πολωνός πλάσαρε αρχικά στο δοκάρι, αλλά πήρε την επιστροφή και από δύσκολη γωνία, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Παπασταθόπουλου, για να γράψει το 1-0. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ήρθε ξανά από τον Πολωνό, όταν με μια απίθανη λόμπα, πήγε να «κρεμάσει» τον Λάνγκερακ, αλλά η μπάλα αναπήδησε δίπλα από την εστία της Ντόρτμουντ και έφυγε έξω.



Η Ντόρτμουντ θέλησε να μπει δυνατά στην επανάληψη, αλλά η Μπάγερν ήταν αυτή που έχασε τις ευκαιρίες. Πρώτα στο 48ο λεπτό με τον Μίλερ, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Λάνγκερακ. Επτά λεπτά αργότερα εξαιρετική ενέργεια του Μπερνάτ, έβγαλε μόνο από αριστερά τον Λεβαντόφσκι που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Την επιστροφή πήρε ο Μίλερ, που θέλησε να κινηθεί προς την εστία, ο Σμέλτσερ τον έκοψε ξεκάθαρα με το χέρι, αλλά ο Γκάγκελμαν είπε να συνεχιστεί το ματς. Στο 57’ ο Τιάγκο Αλκάνταρα από πάσα του Μίλερ, πλάσαρε, αλλά ο Λάνγκερακ κράτησε το σκορ στο 1-0.

Ο Ρόμπεν έκανε την επανεμφάνιση του μετά από 37 μέρες στη θέση του Τιάγκο Αλκάνταρα (ατυχέστατη έμπνευση του Γκουαρντιόλα και καταστροφική στην εξέλιξη του ματς), αλλά λίγο αργότερα η Ντόρτμουντ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Εξαιρετική πάσα του Μπλαζικόφσκι στον Μικχταριάν, αυτός γύρισε με τη μία στο δεύτερο δοκάρι στον Ομπαμεγιάνγκ που έφερε το ματς στα ίσια, αφού ο Νόιερ απέκρουσε μέσα από τη γραμμή. Ο Αρμένιος άλλαξε την εικόνα της Ντόρτμουντ επιθετικά και στο 80’ εξαπέλυσε συρτό σουτ, που δύσκολα απέκρουσε ο Νόιερ. Στο 82’ ο πορτιέρο της Μπάγερν έκανε μια απίθανη επέμβαση σε πλασέ του Ρόις, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Ομπαμεγιάνγκ. Μετά από αυτή τη φάση ο Ρόμπεν αποχώρησε από το ματς για να πάρει τη θέση του ο Γκέτσε. Στα υπόλοιπα λεπτά της κανονικής διάρκειας, δεν άλλαξε τίποτε, οπότε, το ματς οδηγήθηκε σε παράταση.



Στην έξτρα διαδικασία, η Μπάγερν ήταν αυτή που πίεσε στο πρώτο μέρος και είχε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Σβαϊνστάιγκερ να παίρνει κεφαλιά σε πλεονεκτική θέση από φάουλ του Αλόνσο, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία. Ο Καμπλ αποβάλλεται στο 108’ με δεύτερη κίτρινη και ο Σβαϊνστάιγκερ στο 115’ και πάλι με το κεφάλι, θα χάσει ευκαιρία, αφού ο Λάνγκερακ θα κάνει μεγάλη απόκρουση με το πόδι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπόατενγκ σεντράρει, ο Λεβαντόφσκι από θέση οφσάιντ πιάνει κεφαλιά ο Λάνγκερακ πρώτα αποκρούει, μετά τον γκρεμίζει ο Γκέτσε σουτάρει και η μπάλα φεύγει κόρνερ.

Στα πέναλτι, κανένας παίκτης της Μπάγερν δεν μπόρεσε να ευστοχήσει!! Ο Λαμ και ο Τσάμπι Αλόνσο έστειλαν την μπάλα έξω, αφού γλίστρησαν στο ίδιο σημείο, ενώ Γκιντογκάν και Κελ ευστόχησαν. Στο 3ο πέναλτι ο Γκέτσε, νικήθηκε από τον Λάνγκερακ, ο Νόιερ απέκρουσε του Χούμελς, αλλά ο Γερμανός πορτιέρο χτύπησε το 4ο και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τα πέναλτι:
Λαμ άουτ
Γκιντογκάν0-1
Τσάμπι Αλόνσο άουτ
Κελ 0-2
Γκέτσε απόκρουση Λάνγκερακ
Χούμελς απόκρουση Νόιερ
Νόιερ δοκάρι



Οι συνθέσεις:

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια,Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (68’ Ρόμπεν) (84’ λ.τρ. Γκέτσε), Μίλερ (76’ Σβαϊνστάιγκερ), Βάιζερ, Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Γκιντογκάν, Μπέντερ (91’ Κελ), Κούμπα (83’ Καμπλ), Καγκάβα (70’ Μικχταριάν), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης στο www.sport-fm.gr


Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x