Γερμανία

Μνημόσυνο της Μπάγερν για Μπεκενμπάουερ στην «Allianz Arena» στις 19/1

Η Μπάγερν θα τιμήσει τη μνήμη του Φραντς Μπεκενμπάουερ στις 19 Ιανουαρίου στην «Allianz Arena».

Με τον τρόπο που αρμόζει σε έναν θρύλο του διαμετρήματος του Φραντς Μπεκενμπάουερ θα τιμήσει τη μνήμη του «Κάιζερ» η Μπάγερν.

Η ομάδα του Μονάχου θα πραγματοποιήσει μνημόσυνο μέσα στην «Allianz Arena» στις 19 Ιανουαρίου, προκειμένου οι οπαδοί να μπορούν να λάβουν μέρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/1) ο γερμανικός σύλλογος.

Ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 78 ετών, ήταν ο πρώτος πραγματικά παγκόσμιος αθλητικός αστέρας της Γερμανίας, οδηγώντας την στον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως παίκτης και προπονητής το 1974 και το 1990 αντίστοιχα, και είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα 50 ετών εντός και εκτός γηπέδου.

Είχε 103 συμμετοχές και ήταν αρχηγός της Δυτικής Γερμανίας στην επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου. Ήταν επίσης μέλος της πανίσχυρης ομάδας της Μπάγερν Μονάχου που κέρδισε τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών από το 1974 μέχρι το 1976 μεταξύ άλλων τίτλων, έγινε προπονητής και πρόεδρος συλλόγου και βοήθησε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Οι Γερμανοί πρωταθλητές προσκαλούν φίλους και συνοδοιπόρους από τον εθνικό και διεθνή αθλητισμό, τον πολιτισμό και την πολιτική, καθώς και γενικούς φιλάθλους και ολόκληρη την οικογένεια του ποδοσφαίρου να αποχαιρετήσουν το αξέχαστο Kaiser σε ένα ιδιαίτερο, συναισθηματικό σκηνικό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Μπάγερν, υπό την προεδρία του Μπεκενμπάουερ, εγκατέλειψε το «γερασμένο» Ολυμπιακό στάδιο και μετακόμισε το 2006 στην ειδικά διαμορφωμένη «Allianz Arena» της που μπορεί να φιλοξενήσει 75.000 άτομα. Το γήπεδο έχει ήδη φωταγωγηθεί με τις λέξεις «Ευχαριστώ Φραντς» από την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x