Stoiximan Super League

«Βυσσινί θύελλα»… παρέσυρε τον Πανιώνιο!

ΑΕΛ απ’ τα… παλιά, με μπροστάρη τον Νούνιτς ο οποίος σκόραρε δις, νίκησε 4-2 -έχοντας και δύο δοκάρια- τον Πανιώνιο που ισοφάρισε με τον Μασούρα ενώ έπαιζε με 10 από το 39’ λόγω αποβολής του Τσιλούλη.

Με μια «γεμάτη» εμφάνιση, η ΑΕΛ επικράτησε με το ευρύ 4-2 του Πανιωνίου κι επέστρεψε στις νίκες με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα, σήμερα το απόγευμα.

Πρώτος μεταξύ... ίσων για τους «βυσσινί» ο Νούνιτς, που άνοιξε το σκορ στο 14’, είχε ένα ακόμα τέρμα στο 64’ κι ένα δοκάρι. Ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς στο 53΄και ο Μπαργκάν στο 58’ σημείωσαν τα άλλα δύο γκολ τους, με τον δεύετρο να έχει και αυτός δοκάρι!

Οι Νεοσμυρνιώτες ευτύχησαν να ισοφαρίσουν προσωρινά στο 18ο λεπτό με τον… συνήθη ύποπτο Μασούρα να στέλνει τη μπάλα σε αντίπαλα δίχτυα για πέμπτο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα.

Όμως, η αποβολή του Τσιλούλη, στο 39’, με απευθείας κόκκινη δεν τους επέτρεψε να παραμείνουν στο παιχνίδι για πολύ και ειδικότερα στην επανάληψη… λύγισαν, φυσιολογικά. Προτού ο Ντουρμισάι σκοράρει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα…

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

inner

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η Λάρισα ήταν εκείνη που σε γενικές γραμμές κυριάρχησε. Με την κατοχή μπάλας 51%-49% υπέρ της, τις τελικές στην εστία το ίδιο (σ.σ. 8-6), ωστόσο, δεν κατάφερε να «κεφαλαιοποιήσει» την ανωτερότητά της.

Με τον Πανιώνιο, που μετά το πρώτο πεντάλεπτο αρκέστηκε σε… δεύτερο ρόλο, να μένει μάλιστα δικαιολογημένα και με παίκτη λιγότερο, από το 39ο λεπτό, μετά την αποβολή του Τσιλούλη με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Χούμπτσεφ!

Οι «βυσσινί» μπήκαν δυνατά και στο 8’ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Νούνιτς να αστοχεί σε κεφαλιά. Δύο λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης είδε το δοκάρι να σταματάει μια ακόμα κεφαλιά του, για να έρθει η… δικαίωση του τελικά, στο 14’. Όταν ο Μπαργκάν έβγαλε την σέντρα από αριστερά, μέσα από την περιοχή και ο Νούνιτς με «καρφωτή» κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!

Η χαρά της ΑΕΛ δεν κράτησε πολύ, ωστόσο. Αντιθέτως, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στο 1-1, με το απίστευτο λάθος του Ζίζιτς που δεν συνεννοήθηκε με τον Κρίστινσον, άφησε τη μπάλα και ο Μασούρας που... καιροφυλακτούσε την έστειλε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας... ξεκούραστα!

inner

Η συνέχεια, βέβαια, άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους, που είχαν δύο ακόμα πολύ καλές φάσεις για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου...

Αρχικά στο 41’, με τον Κότνικ να κάνει μεγάλη επέμβαση και να βγάζει σε κόρνερ την κεφαλιά «ψαράκι» του Νούνιτς και ακολούθως στο 45’, με τον Μπαργκάν να σουτάρει από μακριά αλλά να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη, η Λάρισα μπήκε με… κεκτημένη ταχύτητα. Μόνο που, αυτή τη φορά, συνδύασε την υπεροχή της και με γκολ! Αφού πρώτα οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα… προθερμάνθηκαν, με τον Κότνικ να διώχνει με τα πόδια την προσπάθεια του Μπαργκάν στο 49’, στη συνέχεια έγιναν πιο αποτελεσματικοί.

inner

Μάλιστα, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών, «καθάρισαν» και την υπόθεση νίκη. Με τον Μπαργκάν να γυρίζει από τα δεξιά, στο ύψος του πέναλτι και τον Μιλοσάβλιεβιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, με τη βοήθεια και του δοκαριού, στο 53’.

Και ξανά τον Μπαργκάν να στέλνει αυτή τη φορά με δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από... δύο επεμβάσεις του Κότνικ, σε σουτ των Ντέλετιτς και Νούνιτς, στο 55ο λεπτό!

Στο… μεσοδιάστημα η ΑΕΛ είχε ξανά δοκάρι, με το σουτ του Μπαργκάν «με τη μία» να σταματάει στο δοκάρι του Κότνικ.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να κατεβάζουν ταχύτητα στη συνέχεια, αυτό όμως δεν τους απέτρεψε από το να φτάσουν και σε τέταρτο τέρμα, στο 64’. Όταν ο Ντέλετιτς βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Νούνιτς μέσα στην περιοχή και εκείνος σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς με πλάσε...

inner

Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό έδειχνε ανήμπορη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και το μόνο που κατάφερε, μάλλον από το… πουθενά, ήταν να κλείσει το παιχνίδι με ένα ακόμα -πανέμορφο εν προκειμένω- γκολ.

Με τον Ντουρμισάι να «στρώνει» τη μπάλα και στη συνέχεια να κάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να τη στέλνει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, στο 92ο λεπτό!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (4-1-4-1): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν (68’ Πίτι), Μπαργκάν (82’ Σαχίτι), Κόεφ (22’ Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Νούνιτς.

Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκεζ, Μπανανά, Κότσιτς, Πίρις, Κεϊτά, Τσιλούλης, Οικονομίδης (67’ Σαραμαντάς), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr
:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x