Champions League

Δαγκωτό Σαχτάρ – Νίκησε τη Σίτι και πήρε την πρόκριση

Πανηγυρικά πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League η Σαχτάρ υποχρεώνοντας την αδιάφορη Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη της ήττα 2-1.

Ήθελε νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει το εισιτήριο στην επόμενη φάση και να μην αγχώνεται για το τι θα κάνει η Νάπολι στην Ολλανδία. Και η Σαχτάρ το πέτυχε...

Επικράτησε 2-1 των Άγγλων και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, καθώς υποχρέωσε την ομάδα του Γκουαρντιόλα στην πρώτη της εφετινή ήττα στη διοργάνωση.

Η Σαχτάρ καθάρισε το παιχνίδι μέσα σε έξι λεπτά καθώς από το 26ο λεπτό μέχρι και το 32ο πήρε κεφάλι με δύο γκολ απέναντι στην Σίτι, η οποία, αν και φαινόταν αρχικά τόσο αδιάφορη, μετά την εξέλιξη αυτή δεν είχε λόγο να πιεστεί για να κάνει την ανατροπή.

Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν την κατοχή και προσπάθησαν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, με το γνωστό παιχνίδι τους. Ωστόσο, η Σαχτάρ ευτύχισε να σκοράρει στο 26’ με ένα πολύ όμορφο γκολ του Μπερνάρντ. Όταν ήρθε και το 2-0 με τον Ισμαϊλι (32) εκεί γνώριζαν ότι είχαν κάνει τη... δουλειά.

Η Σίτι με τον γνωστό της... φλύαρο τρόπο προσπάθησε να απαντήσει στο δεύτερο 45λεπτό αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μπόρεσε να μειώσει με τον Αγουέρο στις καθυστερήσεις με πέναλτι.







Τα αποτελέσματα
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1
(26 Μπερνάρντ, 32’ Ισμαϊλι – 90+2 Αγουέρο)

Φέγενορντ – Νάπολι 2-1
(33’ Γιόργκενσεν, 90+1 Τζουστ – 2’ Πιοτρ)

Η βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 15 (14-5)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 12 (9-9)
Νάπολι 6 (11-11)
Φέγενορντ 3 (5-14)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x