Super League 2

Δέλλας και μεταγραφές

Μετά την εξασφάλιση της πρωτιάς στα play offs ξεκαθαρίζουν τα θέματα προπονητή και μεταγραφών στην ΑΕΚ. Τα δεδομένα με Δέλλα, οι ανακοινώσεις για Βάργκας και οι επόμενες κινήσεις.

Η ΑΕΚ εξασφάλισε και το στόχο γοήτρου, αυτόν της πρωτιάς στα play offs της Football League, μετά από τον ουσιαστικό της ανόδου, έστω κι αν δεν συνδυάστηκε με νίκη επί της Λάρισας (1-1). Απομένει μία υποχρέωση, αυτή της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΕΑΚ (18:00), για να μπει και τυπικά τέλος στη διετή περιπλάνηση της «Ένωσης» μακριά από εκεί που ανήκει και ήδη οι «κιτρινόμαυροι» χτίζουν το αύριο. Ένα αύριο που δεν θέλει απλώς την ΑΕΚ παρούσα, αλλά και πρωταγωνίστρια στη Super League.

Ένα ζήτημα που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αυτό του προπονητή. Ο Τραϊανός Δέλλας άφησε χθες ερωτηματικά για το μέλλον του και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως θα παραμείνει, παρότι δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ ψάχνονται στην αγορά για προπονητή. Μετά και το τελευταίο ματς θα υπάρξει συνάντηση του «Κολοσσού» με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, πιθανώς και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για να γίνει ο απολογισμός της σεζόν και να αποσαφηνιστούν όλα. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει άμεσα και δεν θα γίνει σίριαλ.

Στον Δέλλα πιστώνεται η αφοσίωση στην ομάδα από τη στιγμή του υποβιβασμού μέχρι και σήμερα, η επίτευξη του στόχου της άμεσης επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία και το πολύ καλό πρόσωπο που παρουσίασε τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο εξασφαλίζοντας άνετα δύο ανόδους, αλλά και το ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε ομάδες της Super League, μέχρι και κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Κύπελλο. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί για την πτώση της ομάδας στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, αλλά και γι’ αυτή υπάρχουν ελαφρυντικά, όπως η έλλειψη κινήτρου και οι πολλές απώλειες λόγω τραυματισμών.

Ανακοινώνει Βάργκας

Μέσα στη μέρα αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης του Ρόναλντ Βάργκας. Η συμφωνία με την πλευρά του 28χρονου μεσοεπιθετικού είναι οριστική, αφορά συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και απομένει απλώς το τυπικό σκέλος. Μάλιστα χθες οι μάνατζέρ του ήταν στα επίσημα του ΟΑΚΑ στο χθεσινό ματς με τη Λάρισα. Ο Βάργκας αρχίζει τις επόμενες ημέρες τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής και η ενσωμάτωσή του στην προετοιμασία της ΑΕΚ θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά θα φτάσει η Βενεζουέλα.

Έχοντας «κλείσει» ήδη τρεις παίκτες (Σιμόες, Γκάλο, Βάργκας), η ΑΕΚ βάζει πλώρη για τις επόμενες κινήσεις της. Πιο κοντά από όλους φαίνεται πως βρίσκεται ο στόπερ, ενώ δεδομένα θα γίνει κίνηση για αριστερό μπακ, τερματοφύλακα, εξτρέμ και σέντερ φορ. Οι δύο τελευταίες θέσεις είναι κι αυτές που χρειάζονται την περισσότερη υπομονή, αφού οι στόχοι είναι δύσκολοι και θέλουν χρόνο (Νάτσο Σκόκο, Ορλάντο Σα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x