Γενικά

Δεν άντεξε η Κύπρος και δέχτηκε «ανατροπή» από Βουλγαρία

Χάρη σε δύο γκολ σε δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η Βουλγαρία νίκησε την Κύπρο 2-1 για την τρίτη αγωνιστική της τρίτης κατηγορίας του Nations League και έκανε το «3 στα 3» στο τρίτο γκρουπ.

Η Κύπρος κατάφερε να προηγηθεί στη Σόφια, όμως έχασε 1-2 από τη Βουλγαρία για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League, που έφερε τους Βαλκάνιους στο απόλυτο και άφησε τους Κύπριους στους τρεις βαθμούς.

Οι Βούλγαροι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, όμως οι Κύπριοι τις ευκαιρίες να προηγηθούν στο πρώτο εικοσάλεπτο με τους Αρτυματά και Σωτηρίου ως απάντηση στην ευκαιρία του Ιλιεφ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τους Δεσπόντοφ και Ποπόφ στις σημαντικότερες φάσεις τους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ποπόφ ολοκλήρωσε με μία κεφαλιά την πίεση των Βαλκάνιων και η απάντηση ήταν το 0-1. Στο 41’, ο Αβραάμ μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Κάστανο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Οι Βούλγαροι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και πίεσαν περισσότερο την εστία του Παναγή, χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση. Ομως, στο 59’ ο Δεσπόντοφ με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από συνδυασμό με τον Ποπόφ, έκανε το 1-1. Η πίεση των γηπεδούχων έγινε εντονότερη από το 69’ ο Ναντέλεφ με απευθείας πλασέ μέσα από την περιοχή μετά τη σέντρα του Ποπόφ, έκανε το 2-1. Ο Χριστοφή έχασε σημαντική ευκαιρία στο 76’ για να ισοφαρίσει, οι αντεπιθέσεις της Βουλγαρίας δεν έφεραν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν άλλαξε κάτι μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.


Βουλγαρία (Π. Χούμπτσεφ): Ίλιεφ, Μποντούροφ, Ζάνεφ, Ποπόφ, Νεντιάλκοφ, Ποπόφ (82' Βασίλεφ), Κονσταντίνοφ, Σλάτσεφ, Νεντέλεφ, Κράεφ (56' Μιλάνοφ), Δεσπόντοφ (74' Μποζίκοφ)

Κύπρος (Μ. Σιμόν): Παναγή, Μερκής, Λαΐφης, Ιωάννου (72' Χριστοφή), Κούσουλος, Δημητρίου, Αβραάμ, Αρτυματάς, Κάστανος (66' Μαργκάσα), Παπουλλής (75' Ρουσιάς), Σωτηρίου


Βαθμολογία:
Βουλγαρία 9
Νορβηγία 6
Κύπρος 3
Σλοβενία

Η επόμενη αγωνιστική (16/10):
Σλοβενία – Κύπρος
Νορβηγία – Βουλγαρία


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x