Κύπελλο Ελλάδας

Δεν βάζει μυαλό και γκολ ο Παναθηναϊκός!

Ακόμα χάνει ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» όπως και κόντρα στη Βέροια είχαν ένα τσουβάλι τελικές και έμειναν στο 0-0 με τον Ηρακλή. Δύο πέναλτι αρνήθηκε στο «τριφύλλι» ο ρέφερι Καραντώνης.

Ο Παναθηναϊκός επιζητούσε όχι απλά μια νίκη κόντρα στον Ηρακλή για την πρεμιέρα του στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά μια πειστική εμφάνιση με πολλά γκολ, θέλοντας να παρουσιάσει σημάδια... υγείας, μετά τις παιδικές ασθένειες που παρουσίασε στο ματς με τη Βέροια.

Παρ' όλα αυτά, ο αγώνας κόντρα στον «Γηραιό» δεν αποτέλεσε τίποτα περισσότερο, παρά μια συνέχεια των όσων συνέβησαν στον αγώνα της Δευτέρας, καθώς σπατάλησε διψήφιο αριθμό ευκαιριών και κόλλησε στο 0-0 με τους ψυχωμένους παίκτες του Γιάννη Αμανατίδη.

inner

Μοιραίος για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν ο Λαουτάρο Ρινάλντι (χωρίς οι άλλοι μεσοεπιθετικοί να είναι πιο... αποφασιστικοί) που έχασε πολλές τελικές προσπάθειες μπροστά στην εστία του Περνίς.

Μέσα σε όλα, το «τριφύλλι» έπεσε θύμα ακόμα μίας κάκιστης διαιτησίας, καθώς ο ρέφερι Καραντώνης αρνήθηκε να δώσει δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα στο 30' και στο 39', όταν δεν καταλόγισε ανατροπές των Ιμπάρμπο και Εμποκού αντίστοιχα.

Πώς έπαιξαν

Όπως αναμενόταν ο Αντρέα Στραματσόνι θέλησε να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το... κουπί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και παράλληλα να παραχωρήσει και τις ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Θέση στην ενδεκάδα βρήκαν οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Χουχούμης, Ρέις, Εμποκού, Ρινάλντι και Μίγγος με τον Ιταλό τεχνικό να επιλέγει 4-2-3-1 για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Αμανατίδης που έχει αναλάβει την αποστολή... αυτοκτονίας στους Θεσσαλονικείς δεν έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις και αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες όπως ο Μοντέιρο που προέρχεται και από τραυματισμό και ο Λεοζίνιο.

inner

Το ματς

Επιθετικός μονόλογος αναμενόταν εξ αρχής από τον Παναθηναϊκό κόντρα στον πολύ αποδυναμωμένο Ηρακλή, πόσω μάλλον όταν οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήθελαν να ξεσπάσουν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Βέροια και έτσι έγινε.

Από το πρώτο λεπτό η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ανεβασμένη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και η μπάλα γυρνούσε με υπομονή από τους γηπεδούχους έξω από την περιοχή του «Γηραιού», προκειμένου να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες μπροστά στην πολυάριθμη αμυντική του διάταξη.

Οι φάσεις βγήκαν, αλλά για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν επιπόλαιοι στην ολοκλήρωση των φάσεων, με μοιραίο τον Ρινάλντι που στη διάρκεια του α' μέρους έχασε δύο ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται.

inner

Στο 17' ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από ωραία σέντρα του Βιγιαφάνιες από αριστερά και κεφαλιά του Κουλιμπαλί, αλλά κατάφερε να τη στείλει πάνω από την εστία του Περνίς ενώ στο 42' ο Αργεντινός φορ πήρε πάσα «πάρε-βάλε» από τον Ιμπάρμπο (είχε προηγηθεί ωραίο κλέψιμο του Χουχούμη), ωστόσο ο Περνίς ενστικτωδώς έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ωστόσο, δεν ήταν ο μοναδικός που έχασε ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ηρακλή, καθώς και ο Εμποκού στο 19'... αχρήστευσε ασίστ του Μίγγου, στέλνοντας την μπάλα άουτ, όντας αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής για να ακολουθήσει ακόμα μία από τον Ρινάλντι στο 22', με τον Λατινοαμερινό να πλασάρει άστοχα, από πάσα του Βιγιαφάνιες.

Σαν να μην έφτανε στον Παναθηναϊκό η αστοχία των ποδοσφαιριστών του, είχε και τις λανθασμένες (μη) υποδείξεις του διαιτητή Καραντώνη, που σε δύο περιπτώσεις έκλεισε τα... μάτια σε ανατροπές των γηπεδούχων από τους φιλοξενούμενους. Πιο συγκεκριμένα, στο 30' ο Βοσνακίδης τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Ιμπάρμπο και τον έριξε μέσα στην περιοχή σε φάση κόρνερ των γηπεδούχων ενώ ακόμα πιο εμφανής ήταν η παράβαση στο 39', όταν ο Εμποκού ήταν έτοιμος να πάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να πλασάρει, αλλά ο Κυριακίδης βρήκε το δεξί πόδι του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού, ανατρέποντάς τον.

inner

Στο β' μέρος δεν άλλαξε τίποτα και μάλιστα ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο τον Ηρακλή στα καρέ του, επιζητώντας το ένα γκολ που θα του χάριζε επί της ουσίας και τη νίκη. Ο Ρινάλντι στο 47' συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο α' ημίχρονο, αφού για ακόμα μια φορά ο Περνίς του είπε «όχι» στο μυτάκι που επιχείρησε μέσα στην περιοχή, ενώ στο 58' σπαταλήθηκε από τους γηπεδούχους η κορυφαία τους ευκαιρία στο ματς.

Ο Ρινάλντι σε ρόλο δημιουργού, έδωσε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Ιμπάρμπο, ο Κολομβιανός μπήκε μέσα στην περιοχή, έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά με... κάποιο τρόπο αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Περνίς.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ματς, πρόλαβαν να χάσουν ευκαιρίες κι άλλοι παίκτες του «τριφυλλιού», με τον Βιγιαφάνιες στο 60' να αστοχεί σε σουτ εκτός περιοχής και τον Ιβανόφ στο 67' να μην μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Περνίς από τη μικρή περιοχή. Ο Αντρέα Στραματσόνι πέρασε στο ματς και τους Λέτο, Μπεργκ, αλλά και πάλι η λύση δεν βρέθηκε.

inner

Ο Ηρακλής είχε «σφίξει» ακόμα περισσότερο αμυντικά, κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την εστία του, με αποτέλεσμα το 0-0 να μην αλλάξει και τελικά ο Παναθηναϊκός να «κολλήσει» στο... μηδέν για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος (68' Λουντ), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (74' Μπεργκ), Ιμπάρμπο, Ρινάλντι (63' Λέτο).

Ηρακλής (Γιάννης Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πασάς (63' Μοντέιρο), Αγγελόπουλος (81' Μπλέτσας), Ρούσσος, Κυριακίδης, Λουκίνας, Βοσνακίδης, Κούρος, Λάμπρου (70' Ζιαμπάρης).

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης (Ευβοίας), Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου)
4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x