Ελλάδα

«Δεν βλέπω να ανατρέπεται η εισαγγελική πρόταση» (audio)

Την εκτίμηση ότι η πρόταση Δασκαλόπουλου για την «εγκληματική» θα γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών εξέφρασε η Μαίρη Μπενέα. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM η έμπειρη δικαστική συντάκτης ανέλυσε τη διαδικασία

Τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και το πώς θα εξελιχθεί από ‘δω και πέρα η διαδικασία ανέλυσε η Μαίρη Μπενέα.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Αλέξη Σπυρόπουλο-Βάιο Τσούτσικα, η εκ των κορυφαίων δικαστικών συντακτών εξήγησε με σαφήνεια το σκεπτικό του εισαγγελέα (βάσει του οποίου προτείνεται η παραπομπή 28 εκ των 35 εμπλεκόμενων).

Αφού χαρακτήρισε λοιπόν την παράδοση της εισήγησής του «πολύ δυνατή και ανέλπιστη εξέλιξη», στάθηκε στις 14 αποτυχημένες απόπειρες των κατηγορούμενων να εξαιρεθεί από την υπόθεση.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, σημείωσε ότι προτείνεται η σύλληψη και προφυλάκισή του καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, «συστηματικά, επί μακρόν και επιδεικτικά παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, ακόμα και μετά την απόρριψη των σχετικών αιτημάτων για άρση τους, κάτι που μαρτυρά σαφή περιφρόνηση της εννόμου τάξεως».

Πάντως, η κα Μπενέα υπογράμμισε ότι όλα αυτά αφορούν εισήγηση του Εισαγγελέα και ότι το Συμβούλιο Εφετών είναι εκείνο που επιβάλλει την παραπομπή των κατηγορούμενων ή και τη σύλληψη, όπως προτείνεται στην περίπτωση Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα, δε, εξήγησε ότι ο σχετικός φάκελος θα παραμείνει 10 μέρες στο Εφετείο και μετά θα τον παραλάβει ένα από τα τρία Συμβούλια Εφετών. Τόνισε επίσης, ότι οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα ή και αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, κάτι που αν γίνει μπορεί να δημιουργήσει νέα καθυστέρηση.

Μπορεί λοιπόν τον τελικό λόγο να τον έχει το Συμβούλιο Εφετών, αλλά είναι σαφές πως ο κλοιός σφίγγει, αυστηροποιούνται τα πράγματα και επίσης, όπως υπογράμμισε η έμπειρη δικαστική συντάκτης: «Το Συμβούλιο Εφετών συνήθως δεν ανατρέπει την εισαγγελική πρόταση, ειδικά όταν αφορά μεγάλες δικογραφίες. Δεν βλέπω να ανατρέπεται, αφού είναι πολύ καλοδουλεμένη η πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος εισαγγελέας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x