Κύπελλο Ελλάδας

Δεν έδειξε έλεος ο ΠΑΟΚ!

Ξέσπασε ο ΠΑΟΚ στον... άτυχο Πανελευσινιακό! Ο «Δικέφαλος» πέτυχε επτά γκολ με έξι σκόρερ στο β' ημίχρονο και επικράτησε 7-0 στην Ελευσίνα, περνώντας ως 1ος στον όμιλό του για τους «16» του Κυπέλλου.

Υπόθεση ενός ημιχρόνου αποδείχθηκε για τον ΠΑΟΚ η νίκη επί του Πανελευσινιακού στην Ελευσίνα, καθώς αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ξέσπασε στο δεύτερο, σκοράροντας για όσες ευκαιρίες έχει χάσει μέσα στη σεζόν.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έχοντας έξι διαφορετικούς σκόρερ (48' Αθανασιάδης, 51' Περέιρα, 58' Σάκχοβ, 70' Μυστακίδης, 75' Κουλούρης, 77', 90' Πέλκας) διέλυσε τον άτυχο... Πανελευσινιακό που βρέθηκε στο δρόμο του (7-0) και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ήταν φανερό ότι το θέμα ήταν πότε οι Θεσσαλονικείς θα έβαζαν το πρώτο γκολ. Το πέτυχαν πολύ νωρίς στο β' ημίχρονο με τον Αθανασιάδη και όλα πήραν τον δρόμο τους, αφού τόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο χαλαροί στις κινήσεις τους, ενώ όσο περνούσε η ώρα, οι νεαροί παίκτες του Πανελευσινιακού απογοητεύονταν από την πορεία που πήρε ο αγώνας.

Η βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 7 (9-0)
2. Τρίκαλα 7 (6-0)
3. ΑΕΛ 3 (2-4)
4. Πανελευσινιακός 0 (1-14)

Το ματς

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας του ΠΑΟΚ (ακόμα των πολλών αναπληρωματικών) από τον Πανελευσινιακό, που θα δώσει μάχη να μείνει στη Football League, ώστε να μην υπάρχει καν περιθώριο έκπληξης στη μορφή του ματς, σε σχέση με όσα αναμένονταν πριν από την έναρξη του ματς.

Η... πειραματική ομάδα του παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς έπαιζε σαν τη... γάτα με το ποντίκι τον Πανελευσινιακό, δημιουργώντας ευκαιρίες είτε με συνεργασίες που έφερναν την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, είτε με μακρινά σουτ λόγω της πολυπρόσωπης άμυνας των γηπεδούχων, που δεν επέτρεπε άλλες λύσεις για την παραβίαση της εστίας τους.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τον «Δικέφαλο» προέκυψε στο 18', όταν ο Πέλκας διείσδυσε με ωραίο τρόπο προς την «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, τέλειωσε και τη φάση με το εξωτερικό φάλτσο, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ίδια κατάληξη είχε το πλασέ του νεαρού μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ στο 21', ενώ στο 32' οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τη μεγαλύτερή τους -μέχρι εκείνη την ώρα- ευκαιρία στο ματς. Ο Περέιρα εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι, εκεί που πετάχτηκε ο Μυστακίδης με προβολή και την έστειλε εξ επαφής στο δοκάρι.

Στο 37' και το 42' μπήκε στο παιχνίδι για τα καλά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Στεργιώτης, που είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο σε δύο εξαιρετικά σουτ των Σάκχοφ και Πέλκα αντίστοιχα, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει στο 0-0.

Παρ' όλα αυτά, φαινόταν ότι το πρώτο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήταν θέμα χρόνου κι αν έμπαινε αυτό, τότε θα έρχονταν και περισσότερα τέρματα από πλευράς «Δικεφάλου». Αυτό αποδείχθηκε στο β' ημίχρονο, που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν πολύ γρήγορα το σκορ και έπειτα επήλθε η... κατηφόρα.

Στο 48' ο Δεληγιαννίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του Πανελευσινιακού παίρνοντας ύψος και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ από το ύψος της μικρής περιοχής,

Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Δεληγιαννίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας από τα αριστερά, γέμισε υπέροχα και ο ανενόχλητος Περέιρα από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Στο 58' ήταν η σειρά του δραστήριου Σάκχοφ να σκοράρει, όταν πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Στεργιώτη σε πλασέ του Κουλούρη, κάνοντας το 3-0 και στο 70' ο Μυστακίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, όταν πλάσαρε σε κενή εστία από κόντρες που προέκυψαν σε σουτ του Σάκχοφ.

Στο 75' ο Μυστακίδης έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά ο Κουλούρης ήρθε για να κάνει το 5-0 και δύο λεπτά αργότερα ο Πέλκας πέτυχε το πρώτο του γκολ κάνοντας το 6-0, με ωραίο πλασέ από το πέναλτι, έπειτα από μπαλιά του Σάκχοφ. Το τελικό σκορ έγραψε και πάλι ο Πέλκας (ο μοναδικός με δύο γκολ) στις καθυστερήσεις του ματς, με ωραίο βολέ μέσα στην περιοχή.



Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Στεργιώτης, Κορομηλάς (61΄ Μουντοκαλάκης), Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος (46΄ Δημόπουλος), Σταματάκης, Κασναίτσης, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγος (69΄ Ορφανίδης).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Βαρέλα (64΄ Πούγγουρας), Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου (64΄ Κοροβέσης), Χαρίσης, Πέλκας, Σάκχοβ, Μυστακίδης, Περέιρα, Αθανασιάδης (54΄ Κουλούρης).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x