Stoiximan Super League

Δεν έγινε για τα «μάτια του κόσμου»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τις πολλές ειδήσεις που «έβγαλε» η σημερινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού και αναλύει τα δεδομένα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι ξεκάθαρο από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πως αυτή τη φορά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου «έβγαλε» ειδήσεις που ενδεχομένως οι περισσότεροι να μην περίμεναν. Δεν έγινε δηλαδή για τα «μάτια του κόσμου» κι ενδεχομένως να υπάρξει και συνέχεια.

Ήταν όμως τέτοιο το κάζο των πρωταθλητών Ελλάδος με τον αποκλεισμό απέναντι στη Μπερ Σεβά που ήταν αναγκαία η απόδοση ευθυνών και αυτό ακριβώς έγινε από πλευράς Μαρινάκη. Η μεγάλη καθυστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού αλλά και αποφάσεις επί άλλων θεμάτων που δε βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» οδήγησε τον πρόεδρο των πρωταθλητών Ελλάδος ν' αποδεχθεί την παραίτηση του Γιάννη Βρέντζου αλλά και να προχωρήσει στην απομάκρυνση του Λορένθο, με τους δύο άνδρες να επωμίζονται μεγάλο μέρος της μεταγραφικής καθυστέρησης και αστοχίας.

Επίσης η πρόσληψη του Φρανσουά Μοντέστο ως αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Πειραιά, δίνει αν μη τι άλλο μεγάλη δύναμη στον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού. Ο Μοντέστο είναι πλέον αυτός που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε πολλά θέματα που αφορούν την ομάδα του λιμανιού, αγωνιστικά αλλά και μεταγραφικά με το ότι αυτό συνεπάγεται με μια ενδεχόμενη «στροφή» του Ολυμπιακού προς τη γαλλική αγορά.

Είναι επίσης πολύ σημαντική υπόθεση για τους πρωταθλητές Ελλάδος ότι ο Μαρινάκης προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ύψους 20 εκ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο ίδιος.

Πρόκειται για μια κίνηση (όπως και άλλες που θ' ακολουθήσουν άμεσα) που δείχνει πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δε θ' αφήσει τους «ερυθρόλευκους» χωρίς ενίσχυση επειδή οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι επειδή πολλά είχαν ακουστεί αναφορικά με το αν ο Μαρινάκης θα κινηθεί δυναμικά μετά τον αποκλεισμό από τη Χάποελ, η απόφαση του προέδρου των πρωταθλητών να καλύψει την οικονομική χασούρα, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός δεν «πετάει λευκή πετσέτα». Το αντίθετο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x