Ισπανία

Δεν ξανάγινε τέτοια Mπά(ρ)τσα! (video)

Ασύλληπτος θρίαμβος και τραγωδία! Η εκτός τόπου και χρόνου Μπαρτσελόνα έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της Μπιλμπάο, με τους Βάσκους να πηγαίνουν στο Καμπ Νου... αγκαλιά (4-0) με το Σούπερ Καπ.

Πριν δυο μέρες κατακτούσε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Απόψε μάλλον έκανε... φτερά το ισπανικό!

Η φοβερή και τρομερή Μπιλμπάο (χατ-τρκ ο Αντούριθ) έπαιξε με φουλ πάθος στο Σαν Μαμές, βρήκε την... αλλαγμένη Μπαρτσελόνα σε τραγική κατάσταση (με παιδική άμυνα) και την διέλυσε με σκορ 4-0(!), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον τίτλο.

Η ρεβάνς στο Καμπ Νου (17/8), οι Καταλανοί είναι ικανοί για τα πάντα, αλλά είναι αλήθεια πως η ομάδα του Βαλβέρδε έχει αγκαλιάσει την πρώτη κούπα ύστερα από 31 χρόνια.

Το ματς

Κανείς δεν θα περίμενε τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο, τα σύννεφα για την Μπάρτσα ήρθαν νωρίς. Διότι στο 13' ο Τερ Στέγκεν βγήκε μακριά απ' την εστία του, προσπάθησε να διώξει, αλλά άθελά του έστρωσε την μπάλα στον Σαν Χοσέ κι εκείνος το κόλλησε απ' το κέντρο, προκαλώντας πανδαιμόνιο στους Βάσκους, στις εξέδρες.

Οκ, όλοι έχουν τις κακές τους στιγμές. Σε όλους μπορούν να συμβούν απρόοπτα, όμως η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν τουλάχιστον απογοητευτική... Μηδέν διάθεση, μηδέν φαντασία, μηδέν σε όλα (πιθανώς κουρασμένοι απ' την υπερπροσπάθεια με τη Σεβίλλη και απ' το ροτέισον του Λουίς Ενρίκε). Και φυσικά την ίδια ώρα η Μπιλμπάο έπαιζε στο κόκκινο και διεκδικούσε με αξιώσεις και δεύτερο γκολ, χωρίς να δέχεται την παραμικρή πίεση απ' τους κακούς μπλαουγκράνα.

inner

Το να μην παίξει καλά μια φορά η Μπαρτσελόνα... πάει κι έρχεται. Αυτό, όμως, που συνέβη απόψε δεν είχε προηγούμενο με την Μπιλμπάο να τιμωρεί την παιδική άμυνα των αντιπάλων της και να την κάνει σμπαράλια (παρά και την είσοδο των Ράκιτιτς-Ινιέστα. Πικέ-Μπουσκέτς έμειναν στον πάγκο, εκτός ήταν Νεϊμάρ, Άλμπα).

Στο 53' ο Ντάνι Άλβες έγινε γιο-γιο, ο Μασεράνο νικήθηκε κατά κράτος απ' τον Αντούριθ κι αυτός με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ. Αντίδραση; Ούτε καν... Απλά έντεκα φανέλες της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο (όσο τραγικό κι αν ακούγεται). Φυσικά ο δεινός φορ της Μπιλμπάο δεν μπορούσε σε ένα τέτοιο βράδυ να μην τα «σπάσει». Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, έπιασε από κοντά το σουτ κι έκανε το 3-0, την ώρα που οι αμυντικοί της Μπάρτσα αντέδρασαν λες κι έπαιζαν σε ερασιτεχνικό (τουλάχιστον)...

inner

Είχε κι άλλο... Το «χαζό» πέναλτι του εκτός τόπου και χρόνου Άλβες, βρήκε «ανταπόκριση» ξανά απ' τον Αντούριθ, ο οποίος στο 68' ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και υπέγραψε τον ανεπανάληπτο θρίαμβο με το τελικό 4-0. Τελικό, διότι στα εναπομείναντα λεπτά η Μπαρτσελόνα... ούτε καν που εμφανίστηκε, με τα ατού της να μην φαίνονται καν στον αγωνιστικό χώρο...


ALL GOALS HD Athletic Bilbao 4-0 FC Barcelona... από vcreateproduction

Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Σουσαέτα (85' Μπόβεδα), Εράσο (77' Γκουρπέγι), Μερίνο (66' Μαρτίνεθ), Αντουρίθ.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα, Βερμάελεν, Αντριάνο, Μασεράνο, Σέρχι Ρομπέρτο (60' Ράκιτιτς), Ραφίνια (52' Ινιέστα), Μέσι , Σουάρες, Πέδρο (72' Σάντρο)

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x