Γενικά

«Δεν θα επιτρέψουμε να σέρνεται η FIFA»

Δυναμικό μήνυμα με… προεκλογικό χαρακτήρα έστειλε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA αναγνώρισε πως χάθηκε η εμπιστοσύνη προς την Ομοσπονδία, τονίζοντας πως θα ηγηθεί της προσπάθειας για αλλαγές.

Όχι μόνο δεν μπήκε στην διαδικασία να απαντήσει στις δημόσιες πιέσεις από την μεριά του Μισέλ Πλατινί, αλλά ο Σεπ Μπλάτερ πέρασε στην… εκλογική αντεπίθεση με φόντο το μέλλον.

Αφού παραδέχτηκε πως το σκάνδαλο κάνει την FIFA να σέρνεται, ο πρόεδρός της τόνισε πως δεν θα μπορούσε να ελέγχει τους πάντες συνεχώς. Εν συνεχεία τόνισε πως στο ποδόσφαιρο δεν χωράει η διαφθορά, η οποία μάλιστα επισκιάζει τις προσπάθειες αυτών που δουλεύουν πραγματικά.

Τέλος, με φόντο τις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την Παρασκευή, τόνισε πως ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη της έναρξης μιας νέας προσπάθειας έτσι ώστε να ανατραπεί η κατάσταση και να χτιστούν εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά:

«Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτές είναι πρωτοφανείς και δύσκολες στιγμές για την FIFA. Τα χθεσινά γεγονότα δημιούργησαν μια μεγάλη σκιά πάνω απ’ το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε να σέρνεται το όνομα της Ομοσπονδίας μέσα στην λάσπη.

Ξέρω ότι αρκετοί με θεωρούν υπεύθυνο, αλλά δεν γίνεται να ελέγχω τον καθένα συνεχώς. Όταν οι άνθρωποι κάνουν λάθη, μετά προσπαθούν να τα καλύψουν. Έτσι, πλέον ανήκει σε εμένα η ευθύνη για να βρεθεί τρόπος, ώστε να φτιαχτεί η κατάσταση. Δεν θα επιτρέψω τις ενέργειες των λίγων να καταστρέψουν την δουλειά όσων προσπαθούν για το ποδόσφαιρο. Οι διεφθαρμένοι αποτελούν μειοψηφία, αλλά σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν κακό.

Δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την FIFA. Θα έρθουν κι άλλα προβλήματα, αλλά είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η αλλαγή. Χάσαμε την εμπιστοσύνη που υπήρχε και τώρα πρέπει να την ξανακερδίσουμε.

Πρέπει να συνεχίσουμε την μάχη για μια θετική αλλαγή στο ποδόσφαιρο ακόμη κι όταν κάποιοι ανάμεσά μας μας εγκαταλείπουν. Απολαύστε το. Αυτό είναι το βασικό».


Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x