Stoiximan Super League

Δεν θέλει… καλά παιδιά (και) στο ντέρμπι ο Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ ζήτησε από τους παίκτες του (εν όψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό), να είναι πιο σκληροί. Γρίφος η ενδεκάδα που ετοιμάζει ο Ουρουγουανός.

Σε πολλά ντέρμπι, τα όσα δουλεύουν οι προπονητές παραμονές του αγώνα στις προπονήσεις πάνε περίπατο. Όπως δεν παίζει αρκετές φορές ρόλο και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Μετράει η θέληση των ποδοσφαιριστών και ο τσαμπουκάς που βγάζουν.

Πάνω σε αυτήν τη λογική, ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στους παίκτες της ΑΕΚ στο περιθώριο της προπόνησης της Πέμπτης. Ο Ουρουγουανός τους τόνισε σε αρκετά παιχνίδια δεν είναι όσο σκληροί θα ήθελε. Δεν εννοούσε μόνο τη συμπεριφορά που έχουν στα ντέρμπι, αλλά γενικότερα. Ωστόσο, προφανώς και δεν είναι τυχαίο το τάιμινγκ που επέλεξε να το πράξει. Δηλαδή, δύο ημέρες πριν το ματς (13/02, 19:30) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Είμαστε μαλακοί και άχρωμοι μέσα στο γήπεδο πολλές φορές. Είμαστε πιο... καλά παιδιά από όσο πρέπει και οι αντίπαλοι το εκμεταλλεύονται. Στα δύο τελευταία ματς με τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο είδατε πως το πήγαν οι αντίπαλοί σας. Έπαιζαν πολύ δυνατά, έσπρωχναν, προσπαθούσαν να πάρουν επίσης φάουλ σε κάθε ευκαιρία.

Όταν μας σπρώχνουν θέλω να σπρώχνουμε και εμείς. Όταν μας παίζουν δυνατά, πρέπει να παίζουμε δυνατά και εμείς. Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο... καλά παιδιά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πάσες, τρέξιμο και τακτική. Θέλει και νεύρο, θέλει να παίξεις και ξύλο, αν ο άλλος θέλει να παίξει ξύλο», τους είπε χαρακτηριστικά -σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ»- ο 48χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει δείξει από την πρώτη ημέρα που βρίσκεται στην Ένωση ότι πρόκειται για κυνικό προπονητή.

Κλειστά χαρτιά κρατά ο Πογέτ σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που πρόκειται να παρατάξει κόντρα στον Ολυμπιακό. Αναμένεται να επιλέξει και πάλι το 4-3-3 που δεν το αλλάζει με τίποτα.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι η μεσαία γραμμή που αποτελεί και το δυνατό σημείο της φετινής ΑΕΚ. Η τετράδα, Σουκουλίνι, Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλος «παίζει» τρεις θέσεις. Το γεγονός ότι ο 24χρονος μέσος δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του (όπως και κόντρα στον Αστέρα), μπορεί να σημαίνει πάντως ότι θα πάρει φανέλα βασικού.

Ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Ο Σοϊλέδης είναι εκτός λόγω θλάσης και ο Ντίντακ έχει σίγουρη θέση. Το δίδυμο Λαμπρόπουλος-Κολοβέτσιος έχει δοκιμαστεί αρκετά στις τελευταίες προπονήσεις και δεν είναι απίθανο να το δούμε στο ντέρμπι. Αν και έχει δείξει εμπιστοσύνη στον Άρθο ο Πογέτ και είναι δύσκολο σε τέτοιο παιχνίδι που μετράει η εμπειρία να τον αφήσει εκτός.

Ο Γκάλο έχει προβάδισμα για τα δεξιά και αουτσάιντερ ο Μπακάκης που έχει πολλά τρεξίματα και πάντα τέτοιοι παίκτες είναι χρήσιμοι στα ντέρμπι. Στην τρίαδα της επίθεσης θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι οι Βάργκας, Αραβίδης και μένει να φανεί σε τι κατάσταση είναι ο Μπαρμπόσα που επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x