Europa League

Δεν την πάτησαν οι ταύροι και πάει τελικό η Μαρσέιγ!

Η Σάλτσμπουργκ έδειξε τα δόντια της, ισοφάρισε το 2-0 της Μασσαλίας και έστειλε τον ημιτελικό στην παράταση, όμως η Μαρσέιγ βρήκε το γκολ με τον Ρολάντο και πάει τελικό (2-1). Τρομερά διαιτητικά λάθη

Στον τελικό του Europa League αλλά με θρίλερ η Μαρσέιγ. Η Σάλτσμπουργκ αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθαίνει, αφού ισοφάρισε στην κανονική διάρκεια την ήττα της με 2-0 στη Μασσαλία, όμως οι παίκτες του Γκαρσιά βρήκαν το γκολ στην παράταση (2-1) και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στην Ατλέτικο στη Λιόν.

Μετά από ένα μέτριο έως και κακό πρώτο μέρος οι Αυστριακοί έδειξαν τα δόντια τους. Η ομάδα του Ρόζε μπήκε πολύ δυνατά και στρίμωξε τους Γάλλους και χάρη στο υπέροχο σόλο του Χαϊνταρά άνοιξε το σκορ στο 53’. Μετά το γκολ οι παίκτες του Γκαρσιά «κατέρρευσαν» και η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με αυτογκόλ του Σαρ (65’), έπειτα από σουτ του Σλάγκερ. Η Μαρσέιγ φώναξε σωστά για πεντακάθαρο πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 87’ ενώ στο 73’ είχε και δοκάρι με κεφαλιά του Τοβέν.

Η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, εκεί όπου η ομάδα του Γκαρσιά χαμογέλασε. Αφού στο πρώτο ημίχρονο ο Πελέ την κράτησε όρθια, στο δεύτερο ο Ρολάντο (116’) τη «λύτρωσε» και την έστειλε στον τελικό. Το γκολ του Βραζιλιάνου προήλθε από κόρνερ που δεν… υπήρχε, γεγονός που έκανε δικαιολογημένα έξαλλους του γηπεδούχους.

To ματς:

Αρκετά ζωηρό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Τόσο η Σάλτσμπουργκ, που κυνηγούσε να «καλύψει» το σκορ, όσο και η Μαρσέιγ, που είχε σύμμαχο τον χρόνο, έβαλαν από νωρίς το πόδι στο γκάζι και επιχείρησαν να δημιουργήσουν κινδύνους με γυρίσματα από τα άκρα. Οι αμυντικοί παρότι δημιουργήθηκαν καταστάσεις σύγχυσης στις δύο περιοχές «καθάρισαν» όλες τις φάσεις και παρά τον καλό ρυθμό δεν υπήρξε κάποια μεγάλη ευκαιρία.

inner

Από το πουθενά… ο διακόπτης κατέβηκε και το ματς «έσβησε». Οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να πλησιάσουν την περιοχή του Πελέ, όμως οι Μασσαλοί έκλεισαν υποδειγματικά όλους τους διαδρόμους. Η Σάλτσμπουργκ αδυνατούσε να βρει χώρους, όμως απ’ την άλλη δεν απειλήθηκε καθόλου από τις αντεπιθέσεις των παικτών του Γκαρσιά. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ευνοϊκό για τη Μαρσέιγ 0-0.

Με την Σάλτσμπουργκ να μπαίνει πιο δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στην Αυστρία. Πάντως και πάλι, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα με οργανωμένη επίθεση. Όλα άλλαξαν στο 53ο λεπτό όταν έπειτα από ένα φοβερό σόλο, ο Χαϊνταρά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Μετά το γκολ, η ομάδα του Ρόζε πήρε μπροστά ενώ οι Μασσαλοί ήταν αλλού γι αλλού… Οι φάσεις έβγαιναν η μία μετά την άλλη και στο 65’ ο Σλάγκερ ύστερα και από τη βοήθεια της κόντρας στο πόδι του Σαρ (χρεώθηκε αυτογκόλ) ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0). Με το γήπεδο να έχει πάρει φωτιά, οι Αυστριακοί παρέμειναν στην επίθεση και θα μπορούσαν να είχαν κάνει και το 3-0 όμως ο Πελέ κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Η Μαρσέιγ προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 70’ και ουσιαστικά χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα, όμως η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι στην κεφαλιά του Τοβέν που σταμάτησε στο δοκάρι (73’). Παρότι το εισιτήριο του τελικού παιζόταν στις λεπτομέρειες το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό και η μπάλα ήταν πάνω κάτω. Οι Γάλλοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, αφού ο Γκαρσιά φρέσκαρε μεσοεπιθετικά την ομάδα του, που πλέον έβρισκε γήπεδο για να τρέξει. Στο 87ο λεπτό η Μαρσέιγ φώναξε σωστά για κραυγαλέο πέναλτι που δεν της δόθηκε σε χέρι του Καρ στην περιοχή κι ενώ ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το ματς πήγε στην παράταση.

inner

Μεγάλο πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος, όπου οι δύο ομάδες πήγαν αρκετά συντηρητικά, ήταν ο Πελέ. Ο γκολκίπερ της Μαρσέιγ έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Καρ στο 99’ και διατήρησε τις ελπίδες της ομάδας του. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι Μασσαλοί κατάφεραν να αποφύγουν την παράταση και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο. Έπειτα από ένα κόρνερ, το οποίο κακώς τους δόθηκε κι έκανε τους γηπεδούχους έξαλλους, ο Ρολάντο έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα (116’) και την ομάδα του στον τελικό.




Οι συνθέσεις:

Σάλτσμπουργκ (Μάρκο Ρόζε): Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Καρ, Ούλμερ (96’ Πόνγκρατσιτς), Σαμασέκου, Χαϊνταρά, Μπερίσα, Σλάγκερ (84’ Μιναμίνο), Νταμπούρ, Γκουλμπράντσεν (69’ Ουάνγκ)

Στον πάγκο: Στάνκοβιτς, Γιαμπό, Λάιτγκεμπ, Βολφ

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσιά): Πελέ, Σαρ, Ραμί, Γκουστάβο, Αμαβί, Σανσόν (101’ Ρολάντο), Λόπεζ (66’ Ανγκουισά), Παγέ, Τοβέν, Οκάμπος, Ζερμέν (84’ Ενζιέ)

Στον πάγκο : Εσκαλέ, Καμαρά, Σάρι, Σέρτιτς

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Γήπεδο: Red Bull Arena





Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x