Κύπελλο Ελλάδας

Δεν το είπε τυχαία ο Λεμονής

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το στοιχείο που τόνισε ο Τάκης Λεμονής στους παίκτες του ενόψει του ημιτελικού με την ΑΕΚ και τι τους ζήτησε για το παιχνίδι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής ανέλυσε γι' αρκετή ώρα (περίπου 40 λεπτά) στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, δείχνοντας σχετικά βίντεο στη χθεσινή προπόνηση των “ερυθρόλευκων”. Αυτό όμως στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο 57χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούν την ώθηση του κόσμου οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας. Κι αυτό δεν το είπε φυσικά...τυχαία ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, το είπε γιατί το πιστεύει και γιατί το έχει ζήσει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Και το έχει βιώσει τόσο σαν παίκτης του Ολυμπιακού (στο παλιό “Καραϊσκάκη”) όσο και σαν προπονητής των πειραιωτών, στη δεύτερη “θητεία” του στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Λεμονής γνωρίζει πολύ καλά την ώθηση που μπορεί να δώσει ο κόσμος του Ολυμπιακού στην ομάδα του και πόσο σημαντικό θα είναι για τους “ερυθρόλευκους” να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα με γκολ. Το ζητούμενο λοιπόν για τους πειραιώτες είναι να βάλουν τον παράγοντα έδρα, από νωρίς στην “εξίσωση” του αγώνα και αν τα καταφέρουν, θα έχουν πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Θα είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές Ελλάδος να πετύχουν ένα γκολ νωρίς, καθώς σ' ένα τέτοιο “σενάριο” θα μεταφέρουν πολύ μεγάλη πίεση στην πλευρά της ΑΕΚ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα στηρίξει την ομάδα του, θα ενισχύσει τους “ερυθρόλευκους” στην προσπάθεια τους για νίκη κόντρα στους “κιτρινόμαυρους” αλλά θα πρέπει και οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού, να δείξουν ότι έχουν “δίψα” για τη νίκη.

Τους θέλει όλους στην τσίτα
Σε ότι αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος και την εντεκάδα με την οποία σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του ο Λεμονής, το σίγουρο είναι πως ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού,θέλησε ν' “ανακατέψει την τράπουλα” στην προπόνηση της Μεγάλης Τρίτης.

Είναι προφανές ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δε θέλει ν' ανοίξει τα “χαρτιά” του, για να έχει στην...τσίτα όλους τους παίκτες του ενόψει της πολύ σημαντικής αναμέτρησης στο Φάληρο. Ωστόσο η χρησιμοποίηση του Ρέτσου στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής είναι μια σκέψη που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες. Αξίζει εδώ μάλιστα να θυμίσουμε, πως ο νεαρός κεντρικός αμυντικός είχε αγωνιστεί αριστερό μπακ και σε ντέρμπι του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο “Καραϊσκάκη”, που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει εύκολα με 3-0. Ο Ντε Λα Μπέγια ήταν τραυματίας σ' εκείνο το παιχνίδι και ο Πάουλο Μπέντο είχε χρησιμοποιήσει αριστερό μπακ τον Ρέτσο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x