Stoiximan Super League

Δεν… τυφλώθηκε από τον Αστέρα η Ξάνθη

Άντεξε στην Τρίπολη η Ξάνθη (1-1). Ο Αστέρας ήταν ανώτερος, αλλά η Ακριτική ομάδα στάθηκε όρθια και οι δύο τους συνεχίζουν... αγκαζέ στη βαθμολογία της Super League.

Καλύτερος ο Αστέρας, αλλά ατσαλάκωτη (1-1) στην Τρίπολη η Ξάνθη.

Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι, έχοντας αρκετές καλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν δύο που ωστόσο ήταν πολύ καλές και η… μπίλια έκατσε στην ισοπαλία.

Ο Τσιλιανίδης έπειτα από κακή επέμβαση του Ζίβκοβιτς άνοιξε στο σκορ στο 29’ και η απάντηση ήρθε άμεσα από τους φιλοξενούμενους με την ωραία κεφαλιά του Κάστρο (30’) που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μοιραίος ο Μανιάς για τους γηπεδούχους, καθώς σπατάλησε αρκετές καλές φάσεις και τετ-α-τετ στο 75ο λεπτό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση.

Το ματς

Οι δύο ομάδες προερχόντουσαν από καλές εμφανίσεις, που τις είχαν φέρει στην ίδια… μοίρα στον πίνακα της Super League, καθώς είχαν από 28 βαθμούς και όλα έδειχναν ότι θα γίνει… μάχη. Ο γηπεδούχος Αστέρας, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό, μπήκε με διάθεση να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, ξεκινώντας πιο καλά στο ματς. Από την άλλη η Ξάνθη είχε στην αρχή πιο παθητικό ρόλο και κοντά (ως συνήθως) τις γραμμές, αλλά και ψηλά την άμυνά της, προσπαθώντας προφανώς να «βραχυκυκλώσει» τους γηπεδούχους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγάλει δις τους γηπεδούχους σε θέση offside μόλις στο πεντάλεπτο, ενώ λίγο μετά ήρθε και ο πρώτη απειλή από τους Αρκάδες με τον Ιγκλέσια που έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Το παιχνίδι κύλησε σε αρκετά χαμηλό τέμπο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και οι πραγματικά καλές φάσεις ήταν ελάχιστες. Οι δύο ομάδες κατάφεραν να αλληλομπλοκαριστούν σχεδόν σε ολόκληρο το ημίχρονο και ο Αστέρας κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα (προς στιγμήν) και να τα φέρει υπέρ του, δημιουργώντας και πάλι ρήγμα με τον Ιγκλέσιας. Ο υψηλόσωμος μέσος κυριάρχησε και πάλι στον αέρα, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε ασταθώς και ο Τσιλιανίδης από κοντά έκανε το 1-0.

inner

Ωστόσο, πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Σιλά «σέρβιρε» ωραία με σέντρα για το κεφάλι του Κάστρο που δεν άφησε περιθώρια στον Αθανασιάδη. Η εικόνα των δύο ομάδων στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους τις οδήγησε σβηστά στα αποδυτήρια με το 1-1.

inner

Αρκετά διαφορετική η εικόνα του παιχνιδιού και των δύο αντιπάλων στο δεύτερο μέρος. Ο Σάββας Παντελίδης έκανε δύο κινήσεις με την έναρξη του και τόνωσε επιθετικά τον Αστέρα που με την είσοδο των Καλτσά και Ισνάλντο (αντί των Κυριακόπουλου-Τσιλιανίδη) έγινε πιο δραστήριος μεσοεπιθετικά. Ειδικά, ο Έλληνας εξτρέμ έκανε αισθητή την παρουσία του με τη μια, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας της Ξάνθης και κέρδισε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την κίτρινη από τον Σιλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ράσταβατς να βάλει τον Κάσαδο στη θέση του στο 57ο λεπτό.

Το παιχνίδι ξέφυγε από το… βαρετό και απέκτησε ενδιαφέρον, έχοντας πλέον καλύτερο ρυθμό και φάσεις. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος, είχε λίγα κενά διαστήματα στην απόδοσή του και στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου, στρίμωξε αρκετά την Ξάνθη και παρά το «σφυροκόπημα» που έκανε δεν μπόρεσε να τη ρίξει στο… έδαφος. Ο Μανιάς ήταν «μέσα» σχεδόν σε όλες τις φάσεις της ομάδας του δεύτερο ημίχρονο, αλλά έδειξε νευρικότητα στα τελειώματα και δεν κατάφερε να δώσει τη λύση, όπως κάνει αρκετές φορές. Είχε τρεις καλές στιγμές (64’, 75’, 77’) για να κάνει το 2-1 με κορυφαία αυτή στο 75’, όταν και έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά τον νίκησε ο Ζίβκοβιτς.

inner

Στην αντίπερα όχθη, η Ξάνθη άγγιξε το 2-1 στο 69’, όταν μετά από κακή έξοδο του Αθανασιάδη η μπάλα στρώθηκε στον Μπρίτο που με τον Έλληνα γκολκίπερ εξουδετερωμένο δεν το «έγραψε», καθώς ο Πασαλίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Καμαρά έβαλε δύσκολα στον Αθανασιάδη με δυνατό σουτ στο 83’ και κάπως έτσι ήρθε το 1-1.

inner



Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σελίν (90' Ματιντά), Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (46' Ισνάλντο), Κυριακόπουλος (46' Καλτσάς), Τόνσο, Μανιάς.

Στον πάγκο: Τσίφτσης, Μπέρτος, Ντουντού και Χριστόπουλος.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά (57' Κασάδο), Μεχία, Καμαρά, Κίκε (73' Γέντρισεκ), Φασίδης (61' Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Μελιόπουλος, Τριάδης και Ντε Λούκας.

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης. Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Αντώνιος Σινιοράκης Τέταρτος Διαιτητής: Νικόλαος Ρατσιάτος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x