Europa League

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Σκορ πρόκρισης θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καμπάλα στο Μπακού. Το «πρέπει» που έχουν οι «πράσινοι» και τα πλάνα του Αναστασίου. Κατάμεστο, εχθρικό, αλλά… κάκιστο το γήπεδο.

Γιατί να αναβάλεις κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα; Ο Παναθηναϊκός καλείται να επιβεβαιώσει την ποιοτική ανωτερότητά του και να πάρει από απόψε (19:00, ΟΤΕ Sport 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ένα σκορ πρόκρισης απέναντι στην Καμπάλα στο Μπακού, προκειμένου να βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι λόγοι που «πρέπει» ο Παναθηναϊκός να προκριθεί είναι πολλοί και προφανείς. Οι «πράσινοι» με τη βαριά ευρωπαϊκή κληρονομιά θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους εκτός συνόρων τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο. Επιπλέον θα ήταν πλήγμα για εκείνους να αποκλειστούν από μια ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, με πολύ μικρότερο μπάτζετ και ειδικό βάρος, αλλά και ιστορία που δεν συγκρίνεται με τη δική τους.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο, αφού αν καταφέρει να μπει στους ομίλους του Europa League θα πάρει 2,4 εκατ. ευρώ ως πριμ συμμετοχής. Κάθε νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 360.000 και κάθε ισοπαλία με 120.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «32» ως πρώτος ομίλου αποφέρει 500.000 και ως δεύτερος 250.000 ευρώ. Αν, αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί, στις 400.000 ευρώ που πήρε σαν παρηγοριά από τον αποκλεισμό από την Κλαμπ Μπριζ, θα πάρει άλλες 230.000 ευρώ και… τέλος, ενώ θα μπει σε περιπέτειες.

Το πλάνο Αναστασίου

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Αναστασίου θα παρατάξει την ομάδα του. Στιλ και Νάνο επανέρχονται στο βασικό σχήμα αντί των Κοτσόλη και Πράνιτς, με τον Κροάτη να μετατίθεται στη μεσαία γραμμή αντί του Κουτρουμπή, που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ταυλαρίδη στα στόπερ αντί του Τριανταφυλλόπουλου. Η πιθανότερη ενδεκάδα: Στιλ, Βέμερ, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς, Νίνης, Καρέλης και Μπεργκ.

Αυτό που προβληματίζει τους «πράσινους» είναι πως πέρα από 15.000 θεατές, πολλοί εκ των οποίων θα έχουν εχθρικές διαθέσεις (αρκετοί θα φέρουν και τουρκικές σημαίες), έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κακό αγωνιστικό χώρο της «Μπάκσελ Αρένα». Στο πλευρό της ομάδας βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, που ταξίδεψε με την ομάδα από την Αθήνα και χθες ήταν παρών τόσο στη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αναστασίου, όσο και στην προπόνηση.

Η Καμπάλα αναμένεται να παίξει με τους Μπεζοτόζνι, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Στάνκοβιτς, Ράφαελ Σάντος, Γκάι, Σάντικοφ, Ζάργκαροφ, Ντοντό, Αντόνοφ, Ζενιόφ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο... γκαφατζής Αντρέ Μάρινερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x