Stoiximan Super League

Δεν χάνει με τίποτα!

Ακόμα και όταν δεν παίζει καλά, ο Πανιώνιος δεν χάνει! Οι «κυανέρυθροι» άντεξαν στο απίστευτο… σφυροκόπημα της Καλλονής και πήραν άλλον ένα σημαντικό βαθμό (1-1), παραμένοντας σε τροχιά πλέι οφ!

Ο κουρασμένος -καθότι έδινε το τρίτο παιχνίδι του μέσα σε έξι μέρες- Πανιώνιος, των πολλών αλλαγών, άντεξε στην απίστευτη πίεση της Καλλονής, που έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της, και έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τη Μυτιλήνη, παραμένοντας σε τροχιά πλέι οφ και Ευρώπης!

Οι «κυανέρυθροι», που προηγήθηκαν με το 7ο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 29’ και ισοφαρίστηκαν στο 45’ από τον Αναστασιάδη, δεν ήταν καλοί, απέδειξαν, όμως, πως ακόμα και έτσι, δεν χάνουν!

Οι νησιώτες, στον αντίποδα, τα έδωσαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν ένα… τσουβάλι γκολ, πραγματοποιώντας την καλύτερή τους εμφάνιση στη φετινή Super League, αλλά δεν πήραν την πολυπόθητη νίκη και πλέον δεν ξέρουμε πώς θα καταφέρουν να σωθούν…

inner

Πώς έπαιξαν

4-2-3-1 επέλεξε ο Νίκος Καραγεωργίου, που είχε τον Δαύκο στο τέρμα, ενώ οι τέσσερις στην άμυνα ήταν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης και Γκόλιας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Τσαμπούρης και Καλτσάς, δεξιά ο Ελλακόπουλος, αριστερά ο Μάρκοβιτς και ο Φαβάλι λίγο πιο πίσω από τον Μανούσο, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Νωρίς νωρίς, βέβαια, στο 37’ και μετά το γκολ του Πανιωνίου, ο τεχνικός των νησιωτών αντικατέστησε τον Βαλιό με τον Γεωργίου και άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2.

inner

Στο αντίποδα, με το αγαπημένο του, στα εκτός έδρας παιχνίδια, 4-4-1-1 κατέβασε τον Πανιώνιο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Διούδης έκατσε στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Αργυρόπουλος, αριστερό ο Τασουλής και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Οικονόμου, Ρισβάνης. Στα χαφ έπαιξαν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Μπαργκάν, Κόρμπος, Σιώπης και Καθάριος, ενώ ο Χαλκιαδάκης ήταν λίγο πιο πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Το ματς


Ένα ματς δίχως… ίχνος φάσης μέχρι το μισάωρο, έγινε… ροντέο στα επόμενα 15 λεπτά, ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ΚΑΙ στο δεύτερο 45λεπτο! Ο Πανιώνιος, στην πρώτη επίσκεψή του στην εστία της Καλλονής, άνοιξε το σκορ, με τον Ανσαριφάρντ, έπειτα από το δυνατό σουτ του Χαλκιαδάκη και την ασταθή απόκρουση του Δαύκου, να παίρνει το… ριμπάουντ και να πετυχαίνει το 7ο γκολ του στη φετινή Super League.

inner

Οι γηπεδούχοι, με τον Νίκο Καραγεωργίου να αντικαθιστά στο 37’ τον Βαλιό και να περνάει στη θέση του τον Γεωργίου, αλλάζοντας το 4-2-3-1 με το αγαπημένο του 4-4-2, σαν να… ξύπνησαν, όμως και αφού προειδοποίησαν με το σουτ του Μανούσου στο 40’, ισοφάρισαν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Αναστασιάδη! Στα… καπάκια, ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» λίγο έλειψε να προηγηθούν ξανά, ο Ιρανός σκόρερ τους, όμως, ύστερα από την εξαιρετική πάσα του Χαλκιαδάκη, έκανε ένα πολύ κακό σουτ, μόνος του απέναντι από τον Δαύκο.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανιώνιος, με τη… βοήθεια και του αέρα, απείλησε με μακρινά σουτ των Χαλκιαδάκη (47’), Καθάριου (65’) και Μπακασέτα (73’), οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, όμως, που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες.

inner

Στο 60’ ο Μανούσος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φαβάλι, στο 68’, πάλι ο αρχηγός της νησιωτικής ομάδας… μπερδεύτηκε, καθυστέρησε και σούταρε άουτ, το γυριστό του Φαβάλι στο 74’ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη (δέχτηκε γκολ μετά από… 5,5 ματς), ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ως το τέλος… μύριζε γκολ σε κάθε φάση! Τελικά, όμως, ο Πανιώνιος άντεξε και πήρε έναν σημαντικό βαθμό, αφήνοντας την Καλλονή με… μόνο μαθηματικές ελπίδες για παραμονή.

inner

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός (37’ Γεωργίου), Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος (85’ Σπυρόπουλος0, Μανούσος, Φαβάλι, Μάρκοβιτς (74’ Κάρλσον).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Καθάριος (83’ Τζανδάρης), Χαλκιαδάκης (72’ Μπακασέτας), Μπαργκάν (63’ Καραμάνος), Ανσαριφάρντ.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x