Stoiximan Super League

Δεύτερο «φάουλ» του Μπέντο με Ανσαριφάρντ

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την απόφαση του Πάουλο Μπέντο να αφήσει εκτός αποστολής τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τις δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα.

Ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε ν' αφήσει και πάλι εκτός αποστολής, για τον αγώνα με την Ξάνθη, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Έκπληξη δεν το λες, ήταν μάλλον αναμενόμενο. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο θέμα για τον Ολυμπιακό και οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να το λύσουν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Κι όσο γρηγορότερα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο συγκεκριμένο ζήτημα τόσο το καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά. Ο Μπέντο προφανώς και “δείχνει” με τη στάση του στην υπόθεση του Ιρανού ότι θα κάνει του κεφαλιού του όσα κι αν ακούσει όσα και αν διαβάσει. Δικαίωμα του. Επιλογή του επίσης. Βέβαια μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο γνωρίζει πολύ καλά ότι δύο “δρόμοι” υπάρχουν για τις επιλογές των προπονητών. Δικαιώνονται ή πληρώνονται.

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος τι εντυπωσιακό έχει να παρουσιάσει στους φίλους του Ολυμπιακού η “φιλοσοφία” του Πάουλο Μπέντο, που ο Ανσαριφάρντ δεν είναι σε θέση να την αφομοιώσει (ακόμα). Αυτό είπε επί της ουσίας στη Nova ο Πορτογάλος προπονητής. Ότι χρειάζεται χρόνος για να καταλάβει ο Ανσαριφάρντ τη φιλοσοφία της νέας του ομάδας. Είδαν άραγε καινοτόμες ιδέες από τον 47χρονο τεχνικό οι φίλαθλοι των “ερυθρόλευκων” και δεν το πήραν χαμπάρι; Είδαν μήπως την ομαδάρα του Βαλβέρδε και δεν το κατάλαβαν; Ποια είναι αυτή η περιβόητη φιλοσοφία του Πορτογάλου προπονητή, για την οποία κάνει συχνά – πυκνά λόγο;

Για να μην κοροϊδευόμαστε, με βάση την αγωνιστική εικόνα του Καρντόσο, η διοίκηση του Ολυμπιακού έπραξε σωστά που κινήθηκε για την απόκτηση του Ιρανού από τον Πανιώνιο ακόμα και αν ο Μπέντο δεν είχε ζητήσει την απόκτηση του. Όταν ένας προπονητής βλέπει αυτή την εικόνα από τον δεύτερο σέντερ φορ της ομάδας του κι επιμένει να μη δίνει ευκαιρία σ' ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα (που είναι έτοιμος να παίξει) τότε είναι άδικος αλλά κι επιζήμιος για την ομάδα του.

Πόσο χειρότερος θα ήταν ο Ανσαριφάρντ στα Χανιά ή στην Τρίπολη; Πρόκειται άλλωστε για παίκτη που ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει τι μπορεί να του προσφέρει. Απ' την άλλη πλευρά ο παίκτης γνωρίζει πολύ καλά τι περιμένει η νέα του ομάδα απ' αυτόν. Δεν είναι κάποιος που πήγε τώρα στον Ολυμπιακό από άλλη ήπειρο για να μην ξέρει (τις πρώτες ειδικά μέρες) πού...πατάει και πού βρίσκεται.

Ο 27χρονος φορ είναι ενάμιση χρόνο στη χώρα μας κι έχει κίνητρο για να κάνει τη διαφορά. Όταν όμως βλέπει τον προπονητή του να κάνει τέτοιες επιλογές και δηλώσεις, τότε και τα κίνητρα χάνονται και η ψυχολογία πέφτει.

Είπε λοιπόν ο Μπέντο στη συνέντευξη του στη Nova πως η διοίκηση του Ολυμπιακού ήταν αυτή που αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Ανσαριφάρντ. Ενδεχομένως να ήρθε η ώρα για να πάρει μιαν ακόμα απόφαση η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδος. Την πιο σημαντική, ενόψει των αγώνων με την Οσμάνλισπορ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x