Γενικά

Διά βίου αποκλεισμός σε οικονομικό επιθεωρητή της FIFA για... οικογενειακά ρουσφέτια

Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα που αφορούν τη δράση μελών της FIFA, καθώς όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία, τιμωρήθηκε οικονομικός επιθεωρητής, καθώς ζητούσε χάρες για την οικογένειά του.

Από τη στιγμή που έχει ανοίξει ο φάκελος «διαφθορά» για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στα ενδότερα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, έχουν προκύψει σημεία και τέρατα που δεν αφορούν μόνο τα κορυφαία στελέχη, όπως ο Σεπ Μπλάτερ, αλλά και άλλα μέλη που είναι υπό τη… σκέπη της FIFA.

Τελευταίο κρούσμα αποτελεί ο διά βίου αποκλεισμός σε ό,τι σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στον Χάρολντ Μέιν Νίκολς, ο οποίος ήταν οικονομικός επιθεωρητής για τις προτάσεις των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και 2022, καθώς επιζητούσε μέσω της ιδιότητάς του ρουσφέτια προκειμένου να εξυπηρετήσει μέλη της οικογένειάς του.

«Ο Χιλιανός Χάρολντ Μέιν Νίκολς επανειλημμένα ζητούσε προσωπικές χάρες που σχετίζονταν με τη φιλοξενία και την προπόνηση συγγενών του (του γιου του, του ανιψιού και του κουνιάδου του)», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA και συνεχίζει:

«Ο κ. Μέιν Νίκολς δεν ενήργησε προς όφελος της FIFA και αγνόησε την ευθύνη του ως υψηλόβαθμο στέλεχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ αναμενόταν να δράσει με απόλυτη αντικειμενικότητα και ακεραιότητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x