Euro 2024

Διαμάχη για τον Λαπόρτ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ κάλεσε τον διεθνή αμυντικό, Αϊμερίκ Λαπόρτ στο ρόστερ της Γαλλίας, ενώ η Ισπανία ισχυρίζεται ότι ο παίκτης είχε επιλέξει τους «Φούριας Ρόχας»!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Χουλέν Λουπετέγκι, ήταν σίγουρος πως ο Αϊμερίκ Λαπόρτ θα άλλαζε την υπηκοότητά του από γαλλική σε ισπανική. Μέχρι που είδε το όνομα του διεθνή αμυντικού στην λίστα του Ντεσάμπ και της Γαλλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο Λαπόρτ γεννήθηκε στην γαλλική πόλη Αγκέν, αλλά η Βασκική καταγωγή των παππούδων του, του δίνει την δυνατότητα να αγωνιστεί και στους Ισπανούς παρόλο που έχει παίξει στις μικρές ομάδες της εθνικής Γαλλίας.

Έχοντας ξεκινήσει τις πολύπλοκες διαδικασίες αλλαγής υπηκοότητας, λόγω της μη κλήσης του στο ρόστερ των Γάλλων μέχρι τώρα, ο Λαπόρτ είδε το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της Γαλλίας για τα προκριματικά με την Βουλγαρία και το φιλικό με την Ολλανδία.

Η αλήθεια είναι πως ο Ντεσάμπ επέλεξε τον 22χρονο μετά τους τραυματισμούς των Σαμουέλ Ουμτιτί και Αντίλ Ραμί. Όπως φαίνεται οι διαδικασίες αλλαγής διαβατηρίου του Λαπόρτ έχουν παύσει καθώς ο διεθνής αμυντικός δέχθηκε την κλήση του από τον Ντεσάμπ.

Αναλυτικά το ρόστερ της εθνικής Γαλλίας:

inner



Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x