Stoiximan Super League

Διαταγή του λοχαγού… Καρέλη!

Στην υγειά του Νίκου Καρέλη! Ο Παναθηναϊκός έβγαλε... σφυγμό, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης, με τον διεθνή φορ να ανοίγει και να... τελειώνει το δρόμο για το τρίποντο, ανεβάζοντας το τριφύλλι δεύτερο.

Τέσσερα παιχνίδια ήταν πολλά δίχως νίκη και ο Νίκος Καρέλης το πήρε… προσωπικά!

Με τον διεθνή φορ να ανοίγει το σκορ χάρη σε εξαιρετικό τελείωμα (και εξίσου όμορφη ασίστ Πέτριτς) και να κερδίζει το πέναλτι στο φινάλε (το οποίο μετούσιωσε σε γκολ ο Πράνιτς), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Ξάνθης και επανήλθε στις επιτυχίες, παίρνοντας κυρίως ψυχολογία για τη συνέχεια.

Μέτρια η εικόνα του τριφυλλιού, ειδικά στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό, στην επανάληψη -με την είσοδο του... φευγάτου Πράνιτς αντί του αρνητικού Μπούι- βελτιώθηκε και τελικά… ήπιε νερό, ανεβαίνοντας εκ νέου στη δεύτερη θέση και στο +2 από ΠΑΟΚ (ματς λιγότερο).

Το ματς

Ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν θα περίμεναν τόσο άσχημη εκκίνηση στο ματς. Όχι δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ (απ’ τα αποδυτήρια που λέει και το κλισέ), όμως η εικόνα τους ήταν πολύ άσχημη. Η άμυνα ήταν σε σύγχυση, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, ωστόσο για καλή τους τύχη η Ξάνθη δεν τους τιμώρησε. Οι παίκτες του Αναστασίου δεν μπορούσαν καν να κυκλοφορήσουν μπάλα και μοιραία το πρώτο μισό του πρώτου μέρους είχε φύγει… βαρετά και δίχως κάποια μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες.

inner

Έψαχνες… κάπου να κρατηθείς, να βρεις ένα σημείο της αναμέτρησης που να μην προκαλούσε «ύπνο». Μάταια, όμως, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν πολύ κακό θέαμα και είναι ενδεικτικό πως φτάσαμε στο 42’(!) για να δούμε την πρώτη πράσινη απειλή για την εστία του Κυριακίδη, με την κεφαλιά του Πέτριτς να φεύγει… πλάγια. Έτσι, μάλλον λυτρωτικά ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος, με το τριφύλλι να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Μπούι να είναι άφαντος και μοιραία να μην γίνεται παιχνίδι απ’ τον άξονα. Σ' αυτά, αν προσθέσουμε και το πόσο... μπαμ έκανε η έλλειψη φουνταριστού στην γραμμή κρούσης, τότε αντιλαμβάνεται κανείς την προβληματική εικόνα (που έφερε και χλιαρές αποδοκιμασίες στην ανάπαυλα).

inner

Με το… καλημέρα ο Αναστασίου έκανε αλλαγή κι έριξε στο ματς τον φευγάτο Πράνιτς. Και μπαμ-μπαμ φάνηκε πως πλέον οι γηπεδούχοι λειτουργούσαν καλύτερα. Βέβαια χρειάστηκε να επέμβει ο Στιλ (στο 57’) για να γλιτώσει απ’ την παραβίαση (σε ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Κλέιτον) και να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει πλέον την απόδοσή του. Δεν ήταν άκεφος, άνευρος και άοσμος όπως στο πρώτο ημίχρονο. Κι αφού έστειλε δύο φορές… το μήνυμα (σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάνο και σουτ του Πράνιτς), εν τέλει λύθηκε ο γόρδιος δεσμός. Με τον μέχρι τότε «άφαντο» Πέτριτς να βλέπει την αντίπαλη άμυνα που ήταν -αδικαιολόγητα- ψηλά, να βγάζει την κάθετη στον Καρέλη κι αυτός στο 67’ να διώχνει το άγχος για το 1-0!

inner

Όλα πλέον είχαν γίνει πιο εύκολα κι ας υπήρχε ακόμα πολύς χρόνος στην αναμέτρηση. Η Ξάνθη δεν έδειχνε να πιστεύει άλλο σε βαθμό ή βαθμούς μέσα στη Λεωφόρο, ενώ και οι παίκτες του Αναστασίου δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο στους αντιπάλους τους. Τα λεπτά περνούσαν, ο Παναθηναϊκός κρατούσε άνετα το υπέρ του σκορ και όχι μόνο δεν απειλήθηκε στο τέλος, αλλά κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Με τον Καρέλη -τον MVP του- να κερδίζει την εσχάτη των ποινών απ’ τον Γκομσί στις καθυστερήσεις και τον Πράνιτς -που ανέβασε όλη την ομάδα στην επανάληψη- να το εκτελεί άψογα για το τελικό 2-0.





Παναθηναϊκός: Στιλ, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Νάνο, Λαγός, Μπούι (46’ Πράνιτς), Ατζαγκούν (68’ Νίνης), Καρέλης, Κλωναρίδης, Πέτριτς (77’ Δώνης).

Στον πράσινο πάγκο: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Μπερίσα, Χουχούμης.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσι, Γούτας, Λισγάρας (52’ Καρυπίδης), Ομπόντο (80’ Βασιλακάκης), Παπαστεριανός, Σολτάνι, Κλέιτον, Λουσέρο (73’ Τριάδης), Ράνος.

Στον ξανθιώτικο πάγκο: Αναστασόπουλος, Ουάλας, Φλίσκας, Μπέλιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x