Ισπανία

Δικαιώθηκε η Μπαρτσελόνα: Με σημαίες της Καταλονίας οι οπαδοί της στον τελικό

Δεκτή έκανε δικαστήριο της Ισπανίας την έφεση της Μπαρτσελόνα, συνεπώς οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» θα μπορούν να κρατούν σημαίες της Καταλονίας στον τελικό του Κυπέλλου, την ερχόμενη Κυριακή.

Δικαστική δικαίωση για την Μπαρτσελόνα!

Κανονικά... και με τον νόμο θα μπορούν οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» να κρατούν σημαίες της Καταλονίας στον επικείμενο τελικό (22/5, 22:30) του Κυπέλλου κόντρα στη Σεβίλλη, καθώς έγινε δεκτή η έφεση που είχε καταθέσει η Μπαρτσελόνα κατά της απόφασης απαγόρευσης των «Εστελάδας» από την κυβέρνηση της χώρας.

Ο δικαστής Χέσους Τόρες Μαρτίνεθ έκανε δεκτή την προσφυγή στην ακρόαση που έγινε χθες, δίνοντας έτσι τέλος στο θέμα που απασχολεί έντονα την ιβηρική χώρα το τελευταίο διάστημα, λόγω των πολιτικών και κοινωνικών του διαστάσεων.

Θυμίζουμε πως η Μπαρτσελόνα είχε χαρακτηρίσει την απαγόρευση της σημαίας «καταπάτηση των δικαιωμάτων μας», με τον πρόεδρο της Primera Division να τάσσεται υπέρ της απόφασης και να χαρακτηρίζει τις «εστελάδα» ως «σύμβολο της καταστροφής της Ισπανίας».

Η «Εστελάδα» είναι μια σημαία με τέσσερις κόκκινες ρίγες πάνω σε κίτρινο φόντο (άλλοτε με κόκκινο αστεράκι και άλλοτε με λευκό μέσα σε μπλε τρίγωνο) και είναι ουσιαστικά το σύμβολο των ανθρώπων που οραματίζονται μιας ανεξάρτητη Καταλονία.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x