Stoiximan Super League

Δικαιώθηκε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

Δικαστική δικαίωση για τον παραγωγό του ΣΠΟΡ FM 94,6 και διευθυντή της ιστοσελίδας sdna.gr, Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε για συκοφαντική δυσφήμιση τους νόμιμους εκπρόσωπους της εταιρείας ΒΑΜΑ, η οποία βρισκόταν πίσω από την ιστοσελίδα olympiacos24, και τους καλεί να πληρώσουν αποζημίωση!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του σάιτ olympiacos24.gr και των υποκρυπτόμενων ιδιοκτητών του υπό την επωνυμία της εταιρίας ΒΑΜΑ WEB ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Και το δικαστήριο πήρε μια απόφαση που θεωρείται πρόκριμα ενόψει κι άλλων αγωγών που έχουν κατατεθεί για ανάλογα δημοσιεύματα από άλλα μέσα που θεωρούνται «διάδοχοι» της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία έπαψε να λειτουργεί και «κατέβηκε» από το Διαδίκτυο παραμονές της εκδίκασης της επίμαχης υπόθεσης!

Η δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αναφέρει ότι «προκύπτει πρόθεση που κατευθύνεται ειδικά στην προσβολή της τιμής του ενάγοντος, με αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου του και περιφρόνησης της προσωπικότητας του, ήτοι σκοπός εξύβρισής του. Με τις εκφράσεις αυτές κρίνεται ότι οι συντάκτες των επιλήψιμων δημοσιευμάτων εξωτερίκευσαν με απαξιωτικό τρόπο για τον ενάγοντα τις πεποιθήσεις τους για αυτόν, σε ένδειξη της καταφρόνησης προς το πρόσωπό του, προσβάλλοντας έτσι την τιμή και την κοινωνική του υπόληψη, στο οποίο άλλωστε απέβλεπαν. Περαιτέρω η προβολή των φωτογραφιών του ενάγοντος δημοσίως, χωρίς τη συναίνεσή του τελευταίου ως εικονιζομένου, αποτελεί καθεαυτή παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του».

Στην πολυσέλιδη απόφαση περιγράφεται από τον πρόεδρο και την εισηγήτρια του Πρωτοδικείου με ποιον τρόπο το εν λόγω σάιτ εξύβριζε με χυδαίο τρόπο τον Βασίλη Παπαθεοδώρου με αφορμή τις θέσεις που εξέφραζε τότε μέσω του gazzetta.gr το οποίο διηύθυνε.

Η ετυμηγορία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αποτελεί ηθική δικαίωση για τον δημοσιογράφο, αλλά και ένα ηχηρό ράπισμα στη χυδαία προπαγάνδα και στις προσωπικές επιθέσεις που γίνονται από συγκεκριμένα μέσα εναντίον οποιουδήποτε τολμά να έχει διαφορετική άποψη ή να μην ακολουθεί «γραμμές» και «απαγορευτικά» στο ρεπορτάζ και στην άσκηση των καθηκόντων του.

Η εταιρία ΒΑΜΑ, όπως αποδείχθηκε από την εξέταση του καταστατικού της προκειμένου να εμφανιστούν οι νόμιμοι διαχειριστές της, προέβη σε αλλεπάλληλες μεταφορές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της και προτού βάλει λουκέτο. Μεταξύ όσων είχαν εμφανιστεί ως διαχειριστές της στο παρελθόν φέρεται να ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης. Τελευταίος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν ο Μιχάλης Ανδρεάδης, ο οποίος καταδικάστηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x