Stoiximan Super League

Δημάτος: «Βρισκόμαστε στο παρά πέντε για το γήπεδο»

Την πίστη ότι η υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ βρίσκεται στην τελική ευθεία εξέφρασε ο Ανδρέας Δημάτος. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FΜ από τα γραφεία της ΠΑΕ, σημείωσε ότι οι ενδείξεις είναι θετικές.

Αισιόδοξος ότι το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ δεν θα τραβήξει για πολύ ακόμα δήλωσε ο Ανδρέας Δημάτος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM από τα νέα γραφεία της ΠΑΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας συμμερίστηκε τον εκνευρισμό του κόσμου για τις καθυστερήσεις και τις συνεχείς αναβολές.

Σημείωσε ωστόσο ότι οι ενδείξεις είναι θετικές και τονίζοντας ότι η «Ένωση» δεν θα έκανε ποτέ εμπορική εκμετάλλευση του ονείρου των φιλάθλων, εξέφρασε την ελπίδα πως η υπόθεση είναι «στο παρά πέντε».


Αναλυτικά όσα είπε ο Δημάτος στην εκπομπή «Αντεπίθεση» και τους Βασίλη Βέργη-Σάββα Λιβάνιο

Για την αίθουσα Τύπου που φέρει την ονομασία «Γιάννης Ξενάκης»: «Είναι μεγάλη τιμή για την ΑΕΚ, η αίθουσα Τύπου, ο χώρος που εργάζονται οι Έλληνες δημοσιογράφοι να ονομάζεται “Γιάννης Ξενάκης”. Είναι πάρα πολύ καλό διαχρονικά και όσο η ΑΕΚ στεγάζεται σε αυτά τα γραφεία να μαθαίνει ο κάθε ρεπόρτερ για την ιστορία του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος πρέσβευε την πραγματική δημοσιογραφία.

Πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι, ένα μόνιμο τηλέφωνο όταν ήμασταν στο Goal και ήμουν στην ΑΕΚ για μικρό χρονικό διάστημα, είχαμε και μία πολύ καλή ανθρώπινη σχέση. Αυτό που μου λείπει είναι να διαβάσεις τι δεν έκανες καλά. Τι γράφει ο Γιάννης, πού έχει δίκιο και πού άδικο. Ήταν μία διαδικασία απόλυτα δημοσιογραφική. Η ιδέα ανήκει στον Δημήτρη Μελισσανίδη και οριστικοποιήθηκε λίγο πριν από την παρουσίαση των γραφείων στους δημοσιογράφους, όταν πολλά είχαν γραφτεί εκείνη την περίοδο. Ήταν ένα δυσάρεστο και πικρό καθήκον. Ο 5ος όροφος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιάννη ) και το όνομά του υπάρχει μόνιμα στην πόρτα της εισόδου, όπως και η φωτογραφία του».


Για τα νέα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ: «Είναι δύο οι παράμετροι πάνω στις οποίες πήραμε τις αποφάσεις για να φτάσουμε στη σημερινή παρουσίαση. Η πρώτη παράμετρος είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση που ταλαιπωρεί όλον τον κόσμο, η ανεργία και όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν ειδικά πακέτα της πιο οικονομικής κατηγορίας, η οποία γίνεται και οικονομικότερη.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος για άλλη μερίδα των φίλων της ΑΕΚ που στήριξαν αυτή την προσπάθεια στην επιστροφή της ομάδας από τη Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα. Για εκείνους που είδαν την ομάδα στην επιστροφή της, στην κατάκτηση του Κυπέλλου και να τη δουν στην Ευρώπη. Και εκεί υπάρχει ειδικότερη μέριμνα από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα πράγματα. Θα πούμε περισσότερα να πούμε μετά τις 12:30»
.

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Διαβάζω πάντα τα μηνύματά τους και μου αρέσει το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Μιλάμε για ένα κομμάτι του φίλαθλου κόσμου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί την ολοκλήρωση της δύσκολης και επώδυνης τριετίας, από τον υποβιβασμό μέχρι την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, και τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος για εμάς. Πρόκειται για την αρχή μίας νέας διαδρομής, όπου η ΑΕΚ πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας μπροστά της πολλές προκλήσεις και έχοντας ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά της επιστρέφοντας και στην Ευρώπη. Έχουμε μπροστά μας δύο προκριματικούς. Η Ευρώπη σημαίνει να παίξουμε στους ομίλους. Είναι μία διαδικασία αρκετά δύσκολη και ξεκινάμε με την παρουσίαση των διαρκείας, υπάρχει ο μεταγραφικός σχεδιασμός, η πρώτη προπόνηση της ομάδας το Σάββατο και η αναχώρηση για την Αυστρία».

Για το μπάτζετ της φετινής σεζόν: «Η κουβέντα για το μπάτζετ είναι πολύ μεγάλη και κάποιες φορές καταντάει γραφική. Όλα είναι θέμα σχεδιασμού και αυτό επιβεβαιώνει η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν μια σημαντική επιτυχία, αφού η ομάδα ήταν στη Football League και στην επιστροφή της πήρε το τρόπαιο. Η μετάβαση της ΑΕΚ στην κανονικότητά της ολοκληρώθηκε τη φετινή σεζόν».

Για τα νέα γραφεία της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εύρεσης των νέων γραφείων της εδώ και πολύ καιρό. Στεγαζόταν πολύ καιρό στα γραφεία του ΟΑΚΑ, εκεί που είναι η προσωρινή έδρα της ομάδας μέχρι την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχε τσεκαριστεί ο χώρος επειδή είναι κοντά στο ΟΑΚΑ και τη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να είναι σε καλή θέση στην επικείμενη μετακόμιση της ομάδας. Ήταν ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο και από όσο γνωρίζω είχε αρκετές δυσκολίες και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτός ο χώρος μπορεί να αποκτήσει τη σημερινή εικόνα. Οι διαδικασίες ξεκίνησαν μετά τις 15 Αυγούστου. Ο κ. Μελισσανίδης με ό,τι καταπιάνεται το φτάνει στο τέλος και η σημερινή εικόνα αποτελεί προσωπική ευθύνη και μεράκι για να γίνει το καλύτερο. Από τότε που στεγάστηκε η ΑΕΚ εδώ, λίγο πριν το Πάσχα, ασχολείτο με την κάθε λεπτομέρεια».

Για τα ονόματα μικρασιατικών πόλεων σε τοίχο των γραφείων: «Βλέπουμε ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας και του Εύξεινου Πόντου. Δεν είναι λεπτομέρεια. Πρόκειται για μάθημα. Από εκεί και πέρα, οι υπηρεσίες της ομάδας στεγάζονται σε επτά ορόφους».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Διατηρεί τον αυθορμητισμό του και δεν έχει όριο στις εκρήξεις του. Θέλει ό,τι θέλει να γίνεται σωστά. Για όποιον ήξερε την ΑΕΚ πιο χαλαρή, είναι μία διαδικασία δύσκολη. Τώρα όμως η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και όλοι είναι υπεύθυνοι στα πόστα τους».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ: «Υπάρχει μεγάλη αναμονή και εκνευρισμός στον κόσμο για το θέμα του γηπέδου. Έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που εξαγγέλθηκε το έργο. Ό,τι ήταν να κάνουν η ΑΕΚ, η Ερασιτεχνική και η «Δικέφαλος 1924» το έχουν κάνει. Έχει κερδίσει η ΑΕΚ δύο προσφυγές στο ΣτΕ. Ένα-ένα πέρασε τα εμπόδια. Μετά ήρθε η ΜΠΕ του έργου. Βρισκόμαστε στο παραπέντε. Είναι δύσκολο να προδικάσει κάποιος το πότε θα αρχίσουν τα έργα. Δεν εξαρτάται από την ΑΕΚ αυτό. Όλα είναι πολύπλοκα με το Δημόσιο.

Είναι σημαντικό το έργο με την υπογειοποίηση σε πρώτη φάση. Είναι σε καλό δρόμο το συγκεκριμένο έργο από την Περιφέρεια. Έχει να κάνει και με την ανακούφιση της περιοχής γενικότερα. Ήθελε χρόνο το θέμα και σε πολιτικό και σε διπλωματικό και σε διοικητικό επίπεδο. Ολοένα και περισσότερο οι ενδείξεις είναι θετικές. Από πλευράς ΑΕΚ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν μπορεί να γίνει εμπορική εκμετάλλευση του ονείρου του κόσμου, ενώ δεν εξαρτάται από εμάς το πότε θα αρχίσουν τα έργα. Αυτό που μας καίει τώρα είναι η άδεια. Μετά θα πάρουν όλα το δρόμο τους»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x