Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες από πλευράς ΕΠΟ, της κατασκευής προπονητικού κέντρου, που θα γίνει το «σπίτι» όλων των Εθνικών ομάδων. Η έκταση έχει εντοπιστεί στα Σπάτα, κοντά στο αεροδρόμιο, συνολικού εμβαδού 60 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει συναντήσεις στελεχών της ομοσπονδίας με τη δημοτική αρχή για την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Τα πρώτα συμπεράσματα που έχουν βγει από τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι πως υπάρχουν οι προδιαγραφές να υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής προπονητικού κέντρου όλων των Εθνικών ομάδων. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες επί των τεχνικών ζητημάτων, που αφορούν τη χρήση της γης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή μεγάλου γηπέδου με εξέδρες, τρία βοηθητικά, ένα γήπεδο σάλας, ένα γήπεδο με άμμο και ξενοδοχείο για τη διαμονή των αποστολών που θα περιλαμβάνει πισίνες, σάουνες και φυσιοθεραπευτήριο για τις ανάγκες των διεθνών.

Βεβαίως, για να προχωρήσει η διαδικασία απαιτούνται οικονομικοί πόροι για ένα αρκετά δαπανηρό έργο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η FIFA και η UEFA εγγυώνται μέρος της χρηματοδότησης, ενώ η ομοσπονδία θα προσεγγίσει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους βασικούς χορηγούς της.

Σωτήρης Ταμπάκος

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ