Γενικά

Δημήτρης Ζουζουλής: «Η ευχαρίστηση να τους βλέπεις να χαμογελούν και να χαίρονται δεν περιγράφεται»

Η Εθνική ομάδα Special Olympics της χώρας μας συμμετείχε στους Παγκόσμιους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (14-21 Mαρτίου) και, συγκεκριμένα, στο Abu Dhabi.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες των Special Olympics, στο Abu Dhabi, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες, χωρίς να υπάρχει η αντάξια προβολή σε σχέση με την σημασία αυτών των αγώνων. Οι τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών μας έκαναν ξανά υπερήφανους και το «ευχαριστώ» παραμένει μια απλή λέξη για την πορεία αυτών των παιδιών!

Σκεπτόμενοι την αξία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για τον παγκόσμιο αθλητισμό, επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Ζουζουλή, τον 23 χρονο Βορειοευβοιώτη ποδοσφαιριστή, ο οποίος συμμετείχε ως αθλητής/παρτενέρ στο αγώνισμα του ποδοσφαίρου μικτό 7Χ7, όπου η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

inner

Η Εθνική ομάδα Special Olympics της χώρας μας, συμμετείχε στους Παγκόσμιους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (14-21 Mαρτίου) και, συγκεκριμένα, στο Abu Dhabi. Ανάμεσα σε 190 έθνη, η Ελλάδα έκανε όπως πάντα πρώτη την είσοδο στην τελετή έναρξης. Η αποστολή απαρτίστηκε από 92 μέλη που συμμετείχαν σε 14 αθλήματα! Εκτός από την χαρά και την τιμή της συμμετοχής, οι αθλητές μας πέτυχαν και σπουδαία επιτεύγματα, καθώς επέστρεψαν στην Αθήνα με 27 χρυσά μετάλλια, 20 ασημένια και 17 χάλκινα!

Οι επιδόσεις, οι επιτυχίες, αλλά πάνω από όλα η σημασία της συμμετοχής των αθλητών αυτών, έδειξαν το μεγαλείο της ψυχής τους, την τεράστια θέληση που έχουν για τον αθλητισμό και το πόσο διαφορετική μπορεί να γίνει η ζωή τους βαδίζοντας στα υπέροχα μονοπάτια του!

Φυσικά από την αποστολή των Special Olympics δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αρωγοί της προσπάθειας αυτών των παιδιών. Όσοι έμειναν δίπλα τους καθημερινά για να τους προπονήσουν, αλλά και αθλητές που στάθηκαν πλάι τους για να τους βοηθήσουν στη διάρκεια τόσο της προετοιμασίας, αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων!

Ένας συνδετικός κρίκος στην ομάδα που βοήθησε την Εθνική των Special Olympics είναι ο Δημήτρης Ζουζουλής. Ο 23χρονος Βορειοευβοιώτης ποδοσφαιριστής, με πολλές παραστάσεις σε ακαδημίες συλλόγων της Σούπερ Λίγκας και ομάδες της Γ' Εθνικής, βρέθηκε στο Abu Dhabi με την ομάδα των Special Olympics. Πάντοτε χαμογελαστός και φιλικός δέχτηκε να μας μιλήσει για την μεγάλη αυτή εμπειρία που έζησε δίπλα στους μαχητές της ζωής!

Η βοηθεία του τόσο ψυχικά προς τους συμπαίκτες του, αλλά και αγωνιστικά ήταν τεράστια, αφού συμμετείχε ως αθλητής παρτενέρ και βοήθησε στα μέγιστα τους συμπαίκτες του. Ταυτόχρονα πρέπει να αναφερθεί πως πέτυχε 7 τέρματα, αλλά και το κρίσιμο πέναλτι κόντρα στην Αλγερία, με το οποίο η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

-Δημήτρη καλησπέρα, σε ευχαριστώ θερμά για την σημερινή μας συνάντηση.
- Καλησπέρα, εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση.

- Πριν από λίγες ημέρες επεστρεψες από το Abu Dhabi με ένα χρυσό μετάλλιο. Ήσουν εκεί και βοήθησες τους μαχητές της ζωής, την Εθνική ομάδα των Special Olympics να κατακτήσει την κορυφή στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Πες μου αρχικά πως προέκυψε η πρόταση συμμετοχής σου και στην συνέχεια την εμπειρία σου από αυτό το ταξίδι και αυτήν την επιτυχία!

-Όντως ήταν μεγάλη η τιμή να συμμετέχω και εγώ σε ένα τέτοιο κορυφαίο αθλητικό γεγονός και να είμαι συμπαίκτης και φίλος με τα παιδιά αυτά. Η πρόταση προέκυψε από ένα τηλέφωνο που είχα από τον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας Special Olympics, κύριο Σωτήρη Ρίζο, τον οποίο είχα και προπονητή στις ακαδημίες του Ατρόμητου. Η εμπειρία από το ταξίδι και το τουρνουά γενικά ήταν απίστευτη, αλλά και από την ώρα που περάσαμε στα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα, γνωρίζοντας την κουλτούρα τους, τα έθιμα τους και τον τρόπο ζωής τους.

- Λάβατε μέρος στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Μικτό 7χ7 με το δικαίωμα συμμετοχής 3 παικτών που δεν ανήκουν φυσικά στα Special Olympics με στόχο να βοηθήσετε τους υπόλοιπους συμπαίκτες σας . Θα μπορούσες να δώσεις μια πιο αναλυτική εξήγηση για να καταλάβει και ο κόσμος;

- Ναι συμμετείχαμε ως αθλητές/παρτενέρ. Καποια αθλήματα ήταν μικτά, έτσι ήταν και το ποδόσφαιρο. Από τους επτά παίχτες που έπαιζαν οι 3 έπρεπε να είναι αθλητές/παρτενέρ. Ήμασταν πέντε στην αποστολή και αλλάζαμε μεταξύ μας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

-Πες μου λίγα λόγια για τα παιχνίδια με Αλγερία, Ιταλία, Τουρκία και Ινδία και φυσικά για το πέναλτι που ευστόχησες κόντρα στους Βορειοαφρικανούς, που έκρινε και το χρυσό μεταλλιο! Το οποίο πέναλτι ανέβηκε σε βίντεο στα social media από μέλη της αποστολής και φυσικά το πανηγυρίσατε δεόντως!

-Ήταν πέντε πολύ δυνατά παιχνίδια με πολύ καλές ομαδες. Είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα νικώντας την Ιταλία με 3-1 αλλά στον επόμενο αγώνα ηττηθήκαμε από την Τουρκία (3-1) και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά έβγαλαν χαρακτήρα και καταφέραμε με δυο νίκες, κόντρα σε Ινδία και Αλγερία να περάσουμε στον τελικό! Στον όμιλο πέντε ομάδων ο πρώτος με τον δεύτερο έπαιζαν για το χρυσό. Έτσι ξανά παίξαμε με την Αλγερία σε ένα πολύ ωραίο και δυνατό παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλντι όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να χτυπήσω το νικητήριο! Αμέσως έτρεξα στην κερκίδα, όπου ήταν η ελληνική αποστολή του μπάσκετ και κάποιοι Έλληνες φίλαθλοι για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί αυτή την τεράστια επιτυχία.

inner

-Ως ποδοσφαιριστής έχεις πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές διακρίσεις! Αυτή η επιτυχία στο Abu Dhabi αποτελεί την σημαντικότερη της ζωής σου, δίπλα σε αυτά τα παιδιά που δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής τους;

-Σίγουρα αυτή η εμπειρία και διάκριση είναι η κορυφαία στη μέχρι τώρα καριέρα μου και θα τη θυμάμαι για πάντα.

-Έζησες την Εθνική ομάδα των Special Olympics για αρκετές ημέρες, πως είναι η συμβίωση μαζί με αυτούς τους ήρωες; Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

- Πέρασα 2 εβδομάδες με αυτά τα παιδιά. Η ευχάριστη να τους βλέπεις να χαμογελούν και να χαίρονται δεν περιγράφεται. Περάσαμε πολύ ωραία και στο ξενοδοχείο, περνώντας πολύ χρόνο μαζι. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το ποσό αγαπημένα ήταν τα παιδιά μεταξύ τους και η αγάπη που έδειχναν στους προπονητές τους που για μένα και αυτοί είναι πραγματικοί ήρωες.

inner

- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία τη διοργάνωση World Games Special Olympics και 190 έθνη πήραν μέρος σε όλα τα αθλήματα. Θεωρείς πως οι αγώνες μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι από άποψη αναγνωρισιμότητας και αίγλης και φυσικά από άποψη συμμετοχών;

-Αυτό που με λυπεί είναι ότι αυτοί οι υπέροχοι αγώνες δεν έχουν την κατάλληλη προβολή στην χώρα μας που πιστεύω θα έπρεπε να ήταν από τα πρώτα θέματα. Οι χώρες πάντα θα ενθαρρύνουν τους αθλητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η σωστή προβολή. Τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα έκαναν απίστευτη δουλειά. Όλα ήταν τέλεια οργανωμένα.

- Η αποστολή της χώρας μας κατέκτησε 27 χρυσά, 20 ασημένια και 17 χαλκινα μετάλλια σε σύνολο 14 αγωνισμάτων, κάτι που αποτελεί σίγουρα μια τεράστια επιτυχία. Μπορούμε όμως σαν Ελλάδα να εντάξουμε ακόμα περισσότερους αθλητές και να έρθουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες; Πιστεύεις πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

- Σαν Ελλάδα είμαι σίγουρος πως ακόμα πιο πολλά παιδιά θα αρχίσουν να ασχολούνται με τον συγκεκριμένο αθλητισμό, αλλά θα πρέπει να γίνουν καλύτερες υποδομές για να βοηθήσουν την ομαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων.

- Είχες σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να βοηθάς συμπατριώτες και συναθλητές σου σε μια τοσο διαφορετική και σημαντική διοργάνωση και αν σου έρθει κάποια παρόμοια πρόταση στο μέλλον θα δεχτείς ξανά;

- Είχα την τιμή να βοηθήσω και να πάρω μέρος σε ένα τουρνουά που είχε διεξαχθεί στο Γουδί πάλι με ποδόσφαιρο. Εννοείται πως θα δεχτώ μια παρόμοια μελλοντική πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη!

- Η συνεισφορά σου στην Εθνική ομάδα των Special Olympics ολοκληρώθηκε. Πλέον γυρίζεις στους ρυθμούς της ομάδας σου της Σκεπαστής, στη Βόρεια Εύβοια και στην Α' ΕΠΣ Εύβοιας! Πως είναι η μετάβαση;

- Επιστροφή στην καθημερινότητα. Η μετάβαση είναι λίγο περίεργη, αλλά έχουμε στόχους με την ομάδα μου και ελπίζω να τους πετύχουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

- Φυσικά έχεις αγωνιστεί και στην Γ' Εθνική κατηγορία, έχοντας πολλές εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές σου! Στόχος σου η επιστροφή στα μεγαλύτερα σαλόνια ή σκέφτεσαι να παραμείνεις στην Εύβοια;

-Βασική προτεραιότητα μου είναι να τελειώσω την σχολή μου και να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό που σπουδάζω. Ανάλογα τον ελεύθερο χρόνο που θα έχω θα κάνω και την επιλογή μου για το ποδόσφαιρο. Την επόμενη χρονιά με ηρεμία...

Η συμμετοχή του Δημήτρη Ζουζουλή αλλά και η συμβολή του στους «World Games Special Olympics 2019» έδειξε περίτρανα πως όλοι έχουμε χρέος στη στήριξη και την βοήθεια αυτών των παιδιών με τις ειδικές ικανότητες! Οποιαδήποτε μορφή ενασχόλησης με την Εθνική ομάδα των Special Olympics θα δώσει τεράστια χαρά και μεγαλύτερο κίνητρο στους καταπληκτικούς αθλητές μας!

Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τον 23 χρονο ποδοσφαιριστή, όχι μόνο για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε, αλλά και για τις υπηρεσίες του στους αγώνες στο Abu Dhabi! Ευχόμαστε στον Δημήτρη Ζουζουλή να είναι υγιής και να έχει κάθε επιτυχία στους στόχους του!

Επιμέλεια: Νικόλας Ντάνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x