Ελλάδα

Διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΣ Χίου ζητούν τα σωματεία!

Mεταξύ των εναπομεινάντων μελών της ΕΠΣ Χίου έχει ξεσπάσει νέα σφοδρή αντιπαράθεση.

Τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΣ Χίου, ζητούν με αίτησή τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που θα συζητηθεί πιθανότατα στις 18/10, 16 από τα 28 σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της εν λόγω Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus στην αίτησή τους αναφέρουν ότι οι συμπληρωματικές εκλογές που έγιναν στις 10 Οκτωβρίου ώστε το ΔΣ της ΕΠΣ να φτάσει τα εννέα μέλη από έξι που είχαν μείνει δεν είναι νόμιμες διότι δεν προβλέπονται στο καταστατικό.

Επίσης επικαλούνται έλλειψη νόμιμης διοίκησης και “ψευδή δήλωση” προς το Mονομελές Πρωτοδικείο Χίου στο οποίο ο πρόεδρος Β. Μήτσουρας προσέφυγε στις 21 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι η σύνθεση του ΔΣ της Ένωσης δεν είναι νόμιμη αφού λείπουν τρία μέλη και προτείνοντας τον διορισμό τριών μελών από το δικαστήριο, τα οποία υπεδείκνυε στην αίτησή του.

Η δικαστής με απόφαση που εκδόθηκε στις 22/9 απέρριψε την αίτηση του Μήτσουρα υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αδυναμία λειτουργίας της Ένωσης ή αδυναμία λήψης αποφάσεων και οι αρχαιρεσίες για τις 10/10 μπορούν να διεξαχθούν κανονικά.

Ασφαλώς είναι ασυνήθιστο ένας πρόεδρος Ένωσης να προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση ΔΣ και το δικαστήριο να καταρρίπτει τον ισχυρισμό του.

Επίσης πρέπει να επισυμανθεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σωματείων της Χίου δέχθηκε να υπογράψει την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο κόντρα σε μία διοίκηση επιρροής Σαρρή δείχνει ότι κάποια πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν…

«Εμφύλιος»

Τη Δευτέρα 10/10 η ΕΠΣ Χίου εξέλεξε τα τρία μέλη που θα την εκπροσωπήσουν στη ΓΣ της ΕΠΟ. Πρόκειται για τον πρόεδρο κ. Μήτσουρα, τον γενικό γραμματέα κ. Δημητρακόπουλο και την ταμία κα. Σεράφη. Ο κ. Μήτσουρας ωστόσο δήλωσε κώλυμα και ως εκ τούτου θα αναπληρωθεί από τον αντιπρόεδρο κ. Κουκή.

Όμως μεταξύ των εναπομεινάντων μελών της ΕΠΣ Χίου έχει ξεσπάσει νέα σφοδρή αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μήτσουρα η αντιπαράθεση οφείλεται στο ότι ο ίδιος επιθυμεί να μιλήσει ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ και με τους δύο υποψήφιους προέδρους, ενώ οι Δημητρακόπουλος και Σεράφη συνεχίζοντας την «παράδοση Σαρρή» τάσσονται με την πλευρά του Ελευθεριάδη.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x