Αγγλία

«Διπλό» και κορυφή με… ρεκόρ για Λίβερπουλ, χάρη στα «δώρα» του Φορμ

Η Λίβερπουλ μετράει 5Χ5 στην Premier League, για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τα λάθη του γκολκίπερ της Τότεναμ, αλλά και την αστοχία των «κόκκινων» να κρίνουν το τελικό 2-1.

Συνεχίζει… ακάθεκτη η φετινή Λίβερπουλ, μετά την πέμπτη διαδοχική νίκη της στο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με 2-1 εκτός έδρας επί της Τότεναμ, με την οποία διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Οι «κόκκινοι» μετρούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Premier League πέντε σερί «τρίποντα», με τον Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ να κάνει με κεφαλιά το 1-0 στο 39’, σκοράροντας παράλληλα για 19η φορά στο αγγλικό πρωτάθλημα αλλά πρώτη μακριά ως παίκτης φιλοξενούμενης ομάδας.

Για να έρθει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με κοντινό πλασέ στο 54ο λεπτό και να δώσει προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως, σε αμφότερες τις περιπτώσεις φέρει μεγάλη ευθύνη ο Μιχαελ Φόρμ, με τον τερματοφύλακα των «σπιρουνιών» να κάνει, ουσιαστικά, λανθασμένη έξοδο στο πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο του φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια!

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» πιο εύκολα το παιχνίδι, αν δεν ήταν η αστοχία και η επιπολαιότητα του Σάντιο Μανέ, του οποίου η συμμετοχή στη φάση του πρώτου λεπτού είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ του Φιρμίνο με τη χρήση VAR, αλλά και του Μο Σαλάχ.

Η Τότεναμ μείωσε μεν, με τον Έρικ Λαμέλα να κατεβάζει ωραία τη μπάλα και να σουτάρει από πλάγια θέση έξω από την αντίπαλη μικρή περιοχή, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά… ήταν αργά για κάτι παραπάνω.

Τα highlights του ματς



Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο, 15/9 (17:00)

Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-2
(93' Λαμέλα - 39' Βαινάλντουμ, 54' Φιρμίνο)
Μπόρνμουθ-Λέστερ
Τσέλσι-Κάρντιφ
Χάντερσφιλντ-Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ
Νιούκαστλ-Άρσεναλ
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 16/9
Γουλβς-Μπέρνλι (15:30)
Έβερτον-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα, 17/9
Σαουθάμπτον-Μπράιτον (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 22/9 (17:00)
Φούλαμ-Γουότφορντ (14:30)
Μπέρνλι-Μπόρνμουθ
Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ
Λέστερ-Χάντερσφιλντ
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς
Μπράιτον-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 23/9
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι (15:30)
Άρσεναλ-Έβερτον (18:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x