Γενικά

Δίψα από Νεϊμάρ για το χρυσό μετάλλιο

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να ξεκινούν πρακτικά από χθες, μεγάλο μέρος των προσδοκιών των Βραζιλιάνων για διάκριση έχει «πέσει» στο ... στοιχείο τους, που δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο.

Μπορεί να αποτελεί μια από τις πιο «βαριές» ποδοσφαιρικά φανέλες στον κόσμο, μπορεί να έχει κατακτήσει πέντε Παγκόσμια Κύπελλα (τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα), όμως η εθνική της Βραζιλίας δεν έχει καταφέρει ποτέ να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Αυτό θα επιδιώξει φέτος μέσα στο σπίτι της η Ολυμπιακή αποστολή της «Σελεσάο», οι προσπάθειες της οποίας θα στηριχθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο πρόσωπο του Νεϊμάρ.

«Έχω εξελιχθεί αρκετά σε επίπεδο τακτικής, τεχνικής κατάρτισης αλλά σε ότι αφορά το ψυχολογικό κομμάτι του παιχνιδιού από τότε (σ.σ τους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο, όταν η Βραζιλία έχασε στον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά από το Μεξικό και πήρε το αργυρό μετάλλιο). Αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει στις τωρινές μας προσπάθειες», σχολίασε ο Νεϊμάρ, σύμφωνα με τη «Marca».

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει σήμερα στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) τη Νότια Αφρική, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν το Ιράκ και η Δανία. Συνολικά σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, μετράει τρία αργυρά (1984, 1988, 2012) και δύο χάλκινα (1996, 2008) μετάλλια, ελπίζοντας πως τώρα θα έχει την ευκαιρία της να «σπάσει» την κατάρα του χρυσού μεταλλίου.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x