Stoiximan Super League

«Διώξε τον Αναστασίου και πάρε πρωτάθλημα»

Όλα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνομιλία Αλαφούζου, Φύσσα, Βόκολου και οπαδών. Το «ανοχή τέλος», οι… προειδοποιήσεις, ο Εσιέν και οι αποδοκιμασίες στους δρόμους. Το sport-fm.gr έχει το ρεπορτάζ.

Του Διονύση Δεσύλλα

Η χθεσινή βραδιά αποτελεί αναμφίβολα ίσως την πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού. Αποκλεισμός από την άσημη Γκαμπάλα, μέσα στην κατάμεστη Λεωφόρο, «τσαλάκωμα» του ευρωπαϊκού προφίλ και φυσικά τεράστια οικονομική ζημιά. Σε μια χρονιά μάλιστα που εκτός από το γεγονός ότι τα ταμεία της ΠΑΕ είχαν ανάγκη τον… μηχανισμό στήριξης από την ΟΥΕΦΑ, έγιναν και οικονομικά ανοίγματα με τις μεταγραφές Εσιέν, Σάντσεθ και Αμπέντ. Το κακό για το «τριφύλλι» είναι πολύ μεγάλο…

«Αν δεν βγείτε έξω, δεν φεύγουμε από εδώ»

Ως γνωστόν, μετά το τέλος της αναμέτρησης οπαδοί των «πράσινων» έκαναν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο, οργισμένοι απ’ όσα είδαν χθες. Για περίπου μισή ώρα, περίπου 1000 άτομα παρέμειναν μέσα στο γήπεδο και φώναζαν το χαρακτηριστικό «έξω, έξω», αλλά και «εεε, οοο, αν δεν βγείτε έξω δεν φεύγουμε από εδώ».

Ο κόσμος περίμενε την ομάδα και πιθανότατα κάποιους διοικούντες για να πάρουν εξηγήσεις για όσα βιώνει η ομάδα, με αποκορύφωμα το χθεσινό. Όταν, τελικά, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Αλαφούζος, Φύσσας, Βόκολος, Ζέκα, οι αποδοκιμασίες, αρχικά, ήταν έντονες.

«Ζέκα, οι Παναθηναϊκοί δεν κλαίνε»!

Αμέσως ο κόσμος περικύκλωσε τους πάντες για να μιλήσουν μαζί τους. Πρώτα ήθελαν να μάθουν τι φταίει και στη συνέχεια να τα «ψάλλουν» γι αυτό που υπέστη ο Παναθηναϊκό. Ωπερ και εγένετο…

Η πιο χαρακτηριστική σκηνή έχει να κάνει με το κλάμα του Ζέκα, ο οποίος ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένος και κάποια στιγμή «λύγισε» και ξέσπασε. Αμέσως, αρκετοί οπαδοί οι οποίοι αναγνώρισαν και την προσπάθεια που έκανε χθες, αλλά και το γεγονός ότι ήταν σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, τον αγκάλιασαν και του είπαν «Μην κλαις, είσαι μάγκας. Συνέχισε και κάνε και τους άλλους έτσι. Οι Παναθηναϊκοί δεν κλαίνε».

«Διώξε τον Αναστασίου»

Εκεί που επικρατούσε ο… κακός χαμός, σε ό, τι έχει να κάνει με την ένταση της συζήτησης και κάποιες φορές με αρκετές εκφράσεις, οι οποίος δεν μπορούν να γραφτούν δημοσίως, ήταν στη συζήτηση των οπαδών με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποδοκιμάστηκε από ορισμένους. Οι περισσότεροι ήταν πιο ψύχραιμοι και συνομιλώντας μαζί του, προσπαθούσαν να μάθουν τι φταίει και να τον… προειδοποιήσουν, ενόψει της συνέχειας.

«Διώξε τον Αναστασίου. Δεν πάει άλλο. Δεν καταλαβαίνει ότι δεν αντέχει για περισσότερα; Διώξτον όσο είναι καιρός γιατί θα έχουμε προβλήματα περισσότερα», είπαν φίλαθλοι για να συνεχίσουν, ακολουθώντας τον Αλαφούζο μέχρι τη φυσούνα: «Αν δεν πάρετε το πρωτάθλημα τελειώσατε. Πάρε το πρωτάθλημα και διώξε τον άλλον. Πάρτε το πρωτάθλημα αλλιώς θα ζήσετε μαρτύριο κάθε Κυριακή. Ανοχή τέλος. Αρκετά ανεχτήκαμε, δεν πάει άλλο. Πάρτε πρωτάθλημα, αλλιώς πηγαίνετε σπίτια σας ρε».

«Που είναι ο Εσιέν;»

Αρκετές συζητήσεις έγιναν και για τον Μάικλ Εσιέν, κυρίως με Φύσσα, Βόκολο. «Που είναι ο Εσιέν; Πείτε την αλήθεια και τι ακριβώς έχει γίνει; Πότε θα παίξει; Τον πήραμε για να παίζει με Καλλονή και Πανιώνιο», έλεγαν οι φίλοι της ομάδας, με τον διευθυντή ποδοσφαίρου και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας να ακούν τους φιλάθλους και να συμφωνούν μαζί τους ότι αυτή δεν είναι εικόνα για τον Παναθηναϊκό, που φέτος είχε ως στόχο την υπέρβαση και τα έκανε από νωρίς… θάλασσα.

Φραστικό επεισόδιο με Νίνη

Η βραδιά, όπως είπαμε, ήταν δύσκολη. Η ένταση δεν υπήρχε μόνο μέσα στο «Απόστολος Νικολαϊδης», αλλά και έξω. Ο κόσμος μετά το τέλος της αναμέτρησης συζητούσε έντονα και με αγανάκτηση τα της ομάδας, ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες σε παίκτες, οι οποίοι έφευγαν για τα σπίτια τους με τα αυτοκίνητά τους και πάντα με συνοδεία της ομάδας ασφαλείας της ΠΑΕ. Μάλιστα, οπαδός είχε φραστικό επεισόδιο με τον Σωτήρη Νίνη, με τον τελευταίο να γίνεται έξαλλος από διάφορα που άκουσε!

Αποδοκιμασίες στον Αναστασίου

Το πούλμαν της ομάδας ήταν σταματημένο έξω από τα αποδυτήρια, προκειμένου πέρα από μερικά μέλη της ομάδας να επιβιβαστεί και ο Γιάννης Αναστασίου. Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του «τριφυλλιού» αποχώρησε και τη στιγμή που κατευθυνόταν προς το πούλμαν έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών, οι οποίες για πρώτη φορά ήταν τόσο έντονες προς το πρόσωπό του. Ο κόσμος ζητούσε την απομάκρυνσή του, ενώ βλέποντας το πούλμαν, φώναζε «πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x