Την απόφαση να θέσει όλους του υπαλλήλους εκτός αγωνιστικού τμήματος σε διαθεσιμότητα πήρε η Λίβερπουλ εν μέσω την πανδημίας που πλήττει και τη Μεγάλη Βρετανία, με την απόφαση των «κόκκινων» να έχει φέρει διχασμό στην κοινότητα του κλαμπ.

Μπορεί οι «κόκκινου» να δεσμεύτηκαν πως όλοι θα πάρουν κανονικά τους μισθούς τους, με το 80% να χρηματοδοτείται από τα ειδικά προγράμματα της κυβέρνησης, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από τα ταμεία της ομάδας.

Ωστόσο η απόφαση αυτή έχει φέρει αντιδράσεις, με αρκετούς από τους βετεράνους της ομάδας και όχι μόνο, να παίρνουν δημόσια θέση, σχολιάζοντας αρνητικά την συγκεκριμένη απόφαση. Ανάμεσα τους ο Τζέιμι Κάραχερ, καθώς και ο Πιρς Μόργκαν που «έκραξαν» τη διοίκηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, η απόφαση αυτή αντιμετωπίζεται σκωπτικά, αφού πέρσι η ομάδα του Μερσεϊσάιντ κατέγραψε καθαρά κέρδη 42 εκ. Ευρώ και, ενώ ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 500 εκ. Ευρώ.

«Ομάδα Αμερικανών δισεκατομμυριούχων και να χρησιμοποιεί χρήματα του φορολογούμενου λαού; Άραγε συμφωνεί με αυτό ο Γιούργκεν Κλοπ;» έγραψε ο γνωστός παρουσιαστής, Πιρς Μόργκαν ενώ ο παλαίμαχος του συλλόγου Τζέιμι Κάραχερ σχολίασε από την πλευρά του: «Ο Κλοπ έδειξε συμπόνια στην αρχή της πανδημίας και στήριξε τους παίκτες που δέχονται περικοπές μισθών. Αργότερα χάθηκε η συμπόνια και ο σεβασμός».

Πάντως, αρκετοί οπαδοί της ομάδας ασκούν κριτική στη διοίκηση για την απόφαση της, δηλώνοντας μάλιστα κάποιοι «αηδία» όπως αναφέρουν στα social media και κάποιοι έντονη απογοήτευση.