Champions League

Δυνατό και για… αδύνατο

Δείτε πώς διαμορφώνεται το τοπίο για τους πιθανούς αντιπάλους της ελληνικής ομάδας που θα παίξει στα προκριματικά του Champions League. Τι ισχύει για κάθε υποψήφια ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός θα είναι απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν, ενώ ο πρώτος των play offs θα χρειαστεί να περάσει δύο προκριματικούς γύρους για να βρεθεί εκεί. Το έργο θα είναι σίγουρα δύσκολο στον τρίτο προκριματικό, αλλά όχι και… mission impossible.

Φαβορί στην παρούσα φάση δείχνει ο Παναθηναϊκός, που έχει διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Αν οι «πράσινοι» πάρουν το εισιτήριο, θα μάθουν στην κλήρωση της 17ης Ιουλίου τον αντίπαλό τους στον τρίτο προκριματικό γύρο, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου. Σε αυτή θα είναι σίγουρα στους αδύναμους, αφού οι 19.880 βαθμοί που έχουν δεν αρκούν για να είναι στην πεντάδα των ισχυρότερων στο γκρουπ των μη πρωταθλητών.

Άγιαξ, Μπριζ και Μονακό είναι οι σίγουροι τρεις αντίπαλοι που θα έχουν οι «πράσινοι», ενώ οι άλλοι δύο θα εξαρτηθούν από το ποιοι θα είναι οι δευτεραθλητές Ρωσίας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Κράσνονταρ) και Ουκρανίας (Σαχτάρ ή Ντνίπρο). Οι ίδιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι και σε περίπτωση που παίξουν τα προκριματικά Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης, που θα είναι επίσης στους αδύναμους. Αν, αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πάρει το εισιτήριο, πιθανότατα θα είναι στους ισχυρούς με πιθανούς αντιπάλους Σπάρτα Πράγας, Φενέρμπαχτσε και Ραπίντ Βιέννης και τις άλλες δύο να εξαρτώνται από την έκβαση σε Ρωσία και Ουκρανία.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι, εκ των οποίων οι πέντε με την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ισχυροί και οι πέντε με τη χαμηλότεροι αδύνατοι (με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στα προκριματικά):

Σαχτάρ 85.533
Άγιαξ 66.195
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 55.599
Ντνίπρο 52.033
Κλαμπ Μπριζ 41.440
ΠΑΟΚ 40.880
Μονακό 31.483
Γιουνγκ Μπόις 31.375
Σπάρτα Πράγας 30.825
Φενέρμπαχτσε 30.020
Παναθηναϊκός 19.880
Ραπίντ Βιέννης 15.635
Κράσνονταρ 15.099
Αστέρας Τρίπολης 13.380
Ατρόμητος 10.380

Σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα ξεπεράσει το εμπόδιο του τρίτου προκριματικού γύρου, θα περιμένει στις 7 Αυγούστου την κλήρωση για τα play offs του Champions League. Εκεί θα είναι σίγουρα στους αδύνατους και θα βρει στο δρόμο της μια εκ των Μαν. Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Νάπολι ή Λάτσιο (η πρώτη αντιμετωπίζει τη δεύτερη στην τελευταία αγωνιστική της Serie A και με νίκη παίρνει το εισιτήριο, ενώ σε κάθε άλλο αποτέλεσμα κερδισμένοι θα είναι οι Ρωμαίοι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x