Euro 2016

Δύο γίγαντες, ένα εισιτήριο για τον τελικό

Δύο γίγαντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Γαλλία και η Γερμανία συγκρούονται σε μια αληθινή τιτανομαχία στη Μασσαλία, με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2016.

Κάποιοι τον αποκαλούν «πρόωρο τελικό» και όχι άδικα. Διότι απόψε το βράδυ στη Μασσαλία, δύο αληθινοί τιτάνες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, συναντώνται σε μία μάχη με τεράστιο διακύβευμα. Το εισιτήριο στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Γαλλία και Γερμανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την κάθε μία να θέλει σαφώς για τους δικούς της λόγους, το μαγικό χαρτάκι που οδηγεί στον τελικό της Κυριακής.

Στη μία πλευρά του «ρινγκ» οι διοργανωτές Γάλλοι που έχουν κερδίσει τελευταία φορά τα «Πάντσερ» σε τελική φάση το 1958 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους «τρικολόρ» να θέλουν να κάνουν στο «σπίτι» τους ότι στο ευρωπαϊκό του 1984 ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958. Να το κατακτήσουν.

Αυτό δεν θα είναι εύκολο, αφού πρώτα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο των παγκόσμιων πρωταθλητών Γερμανών. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, έχοντας αποκλείσει στα πέναλτι τους Ιταλούς στον προημιτελικό, θέλει να δείξει ότι είναι ακόμα ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, έχουν το πάνω χέρι κόντρα στους Γάλλους, έχοντας νικήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 και 1986 και φυσικά στο Ευρωπαίκό του 2014 με 1-0.

Πάντως γενικά η μεταξύ τους κόντρα είναι μοιρασμένοι, με τους Γάλλους να μετρούν 12 νίκες, τους Γερμανούς 9, ενώ 6 παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Στα αγωνιστικά, οι Γάλλοι είναι πάνοπλοι, με τον Ντεσάν να βλέπει τους τιμωρημένους Ραμί και Καντέ να επιστρέφουν. Από την άλλη, ο Γιόακιμ Λεβ έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες. Οι Κεντίρα και Γκόμεζ είναι τραυματίες, ενώ τιμωρημένος είναι ο Χούμελς. Πάντως, δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό του και να βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του.

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Έκτορ, Κρός, Σβαϊνστάιγκερ, Ντράξλερ, Οζίλ, Γκέτσε, Μίλερ

Γαλλία: Λιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Ζιρού, Παγιέτ

Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x