Ισπανία

Δυο Ισπανοί μαλώνουν… σε ξένο αχυρώνα!

Τα φώτα, σήμερα, στρέφονται στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας και στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη(21:45 OTE Sport 5 HD) που διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη μπαίνουν απόψε(21:45 OTE Sport 5 HD) στην κούρσα διεκδίκησης του πρώτου τροπαίου της φετινής σεζόν.

Η «βασίλισσα» που πέρυσι προσέθεσε το ενδέκατο Champions League στην πλούσια τροπαιοθήκη της έρχεται αντιμέτωπη με το σύλλογο από την Ανδαλουσία που κατάφερε κάτι που φάνταζε μέχρι πρότινος ακατόρθωτο, το να κατακτήσει δηλαδή για τρίτη διαδοχική χρονιά το Europa League.

Η Σεβίλλη έχει να παρουσιάσει σημαντικές διαφορές σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αρχής γενομένης από τον άνθρωπο που κάθεται πια στην άκρη του πάγκου της.

Ο άκρως επιτυχημένος Ουνάι Έμερι ανέλαβε τα ηνία της Παρί Σεν Ζερμέν εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές χρονιές που έκανε με το σύλλογο της Ισπανίας, και στη θέση του ήρθε ο Χόρχε Σαμπάολι που έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο με την εθνική ομάδα της Χιλής.

inner

Η πολυνίκης του Europa League έχασε, στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι, τον Κέβιν Γκαμεϊρό που πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έναν ποδοσφαιριστή που αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της γραμμής κρούσης σκοράροντας κατά ριπάς. Τον αντικαταστάτη του θέλει να βρει στο πρόσωπο του Λουτσιάνο Βιέτο.

inner

Ταυτόχρονα, τον δρόμο του Έμερι στο Παρίσι ακολούθησε και ο Κρικόβιακ που ήταν ένα «εργαλείο» στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι ιθύνοντες της Σεβίλλης ευελπιστούν το νέο μεταγραφικό απόκτημα Κρανεβίτερ να καλύψει το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση του Πολωνού.

Οι «μερένχες» δεν έχασαν καμία πολύτιμη μονάδα στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, πλην της... ρεζέρβας Χεσέ που πωλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αντιθέτως, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν παρουσιάζεται ενισχυμένη, έχοντας προσθέσει στην επιθετική της «φαρέτρα» έναν παλιό γνώριμο, τον Άλβαρο Μοράτα.

inner

Παρόλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης στον αποψινό αγώνα αναμένεται να παραταχθεί με αρκετά διαφορετικά πρόσωπα μιας και το απουσιολόγιο του Γάλλου τεχνικού είναι γεμάτο. Μπέιλ, Ρονάλντο και Κρόος θα λείπουν, ενώ η συμμετοχή του Καρίμ Μπενζεμά θα αποφασιστεί, κυριολεκτικά, την ύστατη ώρα.

Ο Σαμπάολι, στην αντίπερα όχθη, δεν αντιμετωπίζει τόσους «πονοκεφάλους», αφού έχει δει τους ποδοσφαιριστές του να προπονούνται κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μπορεί, εκ πρώτης προσέγγισης, το ρόστερ των δυο συλλόγων να παρουσιάζει σημαντικότατες διαφορές, εντούτοις πάντοτε «καθρέφτης» είναι ο αγωνιστικός χώρος.

Ειδικότερα, απόψε, οι «ηχηρές» διαφορές, ίσως, «αποσιωποιηθούν» λόγω της πληθώρας των απουσιών της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, πως αμφότεροι οι δύο σύλλογοι αγωνίζονται για πέμπτη φορά στο UEFA Super Cup . Μόνο η Μπαρτσελόνα έχει εννιά συμμετοχές με τη Μίλαν να ακολουθεί με 7.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγια, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο, Χάμες Ροντρίγκες, Λούκας Βάσκεθ, Μοράτα

Σεβίλλη: Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα, Καρίσο, Εσκουντέρο, Κρανεβίτερ, Κορέα, Ιμπόρα, Σαράμπια, Κονιοπλάνκα, Βιέτο

Οι τελικοί που οδήγησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη στο σημερινό ισπανικό «εμφύλιο»





Επιμέλεια: Μάριος Δεριζιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x