Stoiximan Super League

Δυο λόγια για τον Φορτούνη

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον Κώστα Φορτούνη και τις σκέψεις του Πάουλο Μπέντο.

Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι ο προπονητής αποφασίσει για την εντεκάδα, για τους 18 παίκτες που συγκροτούν την αποστολή, για τα πάντα που αφορούν τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας. Ο Πάουλο Μπέντο λοιπόν είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού και είναι αυτός που λαμβάνει τις αποφάσεις, με τον Πορτογάλο τεχνικό ν' αφήνει εκτός αποστολής για τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή, τον Κώστα Φορτούνη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Είναι προφανές ότι ο 47χρονος κόουτς της ομάδας του Πειραιά περιμένει περισσότερα πράγματα, μεγαλύτερη προσπάθεια στις προπονήσεις από τον Έλληνα άσο. Πως αλλιώς άλλωστε μπορεί να εξηγήσει κάποιος την απουσία του Φορτούνη από τα τρία ματς με Βέροια, Γιούνγκ Μπόις και (αύριο) Ηρακλή. Ο προπονητής έστειλε ξεκάθαρο “μήνυμα” στον παίκτη και κάθε παίκτης οφείλει να...λαμβάνει αυτά τα μηνύματα. Ο Φορτούνης φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση και πρέπει να καταλάβει τι είναι αυτό που τον αφήνει εκτός πλάνων του προπονητή. Θα είναι προς όφελος του παίκτη αν ζητήσει μια συνάντηση με τον προπονητή του. Να τα πει με τον Μπέντο, να μάθει τι βλέπει ο Πορτογάλος και δεν του αρέσει. Θα πρόκειται για μια εποικοδομητική συνάντηση που θα ξεκαθαρίσει και τα πράγματα και θα βοηθήσει τον Φορτούνη.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά και υπάρχει ένα σημαντικό ερώτημα; Έχει την πολυτέλεια ο Ολυμπιακός να “καίει” το πιο βαρύ χαρτί που είχε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο σε Ελλάδα και Ευρώπη; Τόσο...χειρότερος παίκτης έγινε μέσα σ' ένα καλοκαίρι ο νεαρός μεσοεπιθετικός; Δεν είχε θέση ο Φορτούνης στην αποστολή του Ολυμπιακού για ένα εκτός έδρας παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος; Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Φορτούνη, χρειάζεται τον παίκτη που έλαμψε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Επειδή όμως ο διεθνής άσος είναι και ένα ξεχωριστό παιδί από πλευράς χαρακτήρα, το μόνο σίγουρο είναι πως με την τακτική που ακολουθεί ο Μπέντο δεν πρόκειται να τον “κερδίσει”. Και ποδοσφαιριστές με το ταλέντο του Φορτούνη τους θέλει ο Ολυμπιακός και η εθνική μας ομάδα. Ασφαλώς και ο Έλληνας άσος θα πρέπει να “σκύψει” το κεφάλι και να δουλέψει ακόμα περισσότερο στου Ρέντη, για να δείξει πως παραμένει το αστέρι της ομάδας του Πειραιά. Θα πρέπει όμως και ο Μπέντο να δείξει πως εμπιστεύεται τον διεθνή μεσοεπιθετικό γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα είναι ωφελημένος ο Ολυμπιακός.

Η συνέχεια θα είναι δύσκολη για τους πειραιώτες, καθώς ακολουθούν πολλά σημαντικά παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα έρχονται ντέρμπι για τον Ολυμπιακό με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κι αυτά είναι παιχνίδια που ο Φορτούνης ξέρει καλύτερα απ' άλλους “ερυθρόλευκους” τι σημαίνουν για τον Ολυμπιακό. Και για να λέμε και τα πράγματα με τ' όνομα τους, δεν είναι για να μένει ο Φορτούνης εκτός αποστολής. Ο Έλληνας άσος μπορεί να είναι και φέτος ο ηγέτης του Ολυμπιακού και θα φανεί στη συνέχεια. Πολλά θα φανούν στη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x